avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatii fiscale referitoare dividende SIF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatii fiscale referitoare dividende SIF

Buna ziua,

Doresc sa stiu, daca ma puteti ajuta cu informatii in acest sens, ce obligatii fiscale(declarative, plati impozit si contributii sociale - CAS si CASS) am sau nu, pentru dividendele incasate de la SIF-uri! Ma intereseaza un raspuns pentru cele doua variante de statut : angajat(cu contract de munca(in tara sau in strainatate) sau somer!
Multumesc anticipat pentru solicitudine si raspunsul dumneavoastra!

Cu stima,
Erol MEMET.
Cel mai recent răspuns: imamco , utilizator 21:16, 9 August 2015
Pentru dividendele incasate de catre salariat nu se plateste nimic (cass si cas) iar pentru dividendele incasate de catre somer, la fel nu se plateste nimic dar doar pentru dividendele incasate in perioada de somaj. Altfel veti plati doar cass pentru acel venit.
Va multumesc pentru raspuns si promptitudine! O zi buna in continuare!
......Se mai retine 16% impozit pe venit la sursa ,dar nu trebuie sa depui nici o declaratie la ANAF. Asta indiferent de statut.
Multumesc pentru completare!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari legislative 2016 SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna ziua ! Va rog raspuns concret: - Ce cota de impozit pe dividende platim cu 01.01.2016 - 16% sau 5%? - Administratorul este pensionar, pensie peste 1000 ... (vezi toată discuția)
Plata cass la dividendele distribuite in 2020 Andrei_B3001 Andrei_B3001 Am urmatoarea situatie: sold cont 117 = 88.241. Daca distribui toata suma ca dividende, dar ii platesc asociatului dividende nete de numai 26.000, mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Obligatii microintreprinderi tommy22 tommy22 buna seara, va rog sa-mi spuneti care sunt impozitele pe care le plateste o micro. 3 % impozit pe venit si 16 % impozit pe dividende? multumesc frumos, (vezi toată discuția)