Mi-am formulat cererea de demisie in 10.11.2014 conform art 81 (fara a specifica alineatul) dar solicitand sa mi se incheie CIM in data de 25.11.2014. Cererea de demisie a fost semnata cu mentiunea "de acord" de catre administratorul judiciar (firma se afla in insolventa).
Ulterior acesta s-a razgandit si mi-a dat decizia de incetare a CIM cu 14.11.2014 conform alin 7. As dori sa stiu daca este legal sa faca acest lucru avand in vedere ca initial mi-a dat acordul ca il va incheia cu 25.11.2014 si decizia ulterioara ma face sa pierd 10zile atat din punct de vedere salarial cat si ca vechime.
Multumesc
In opinia mea, chiar daca art.81 alin.7 C.mun. da posibilitatea angajatorului sa renunte total sau partial la termenul de preaviz, aceasta optiune trebuie sa fie exprimata la data luarii la cunostinta de decizia unilaterala a salariatului de a inceta c.i.m. prin demisie si nu ulterior acestei date si mai ales dupa ce s-a dat un alt acord.
Puteti contesta in instanta aceasta decizie a angajatorului.
A procedat corect, a renuntat partial la termenul de preaviz, recunoscut de lege in favoarea angajatorului in cazul demisiei. Angajatorul poate renunta total sau partial la termenul de preaviz in cazul demisiei.
Sa inteleg ca nu are nicio valoare faptul ca a semnat ca e de accord cu cererea mea de incetare a CIM cu 25.11.2014 si ca se poate razgandi cand vrea facandu-ma sa pierd zile care as fi putut sa le valorific la celalalt loc de munca la care ma duc?
am formulat exact "Domnule administrator judiciar, Subsemnatul , salariat al X in functia de Y, prin prezenta va rog sa luati act de decizia mea de incetare a CIM in temeiul art 81 din CM cu data de 25.11.2014"
Pe aceasta am primit "de accord", semnatura si data semnarii