avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am decizie de incetare semnata de ambele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am decizie de incetare semnata de ambele parti, prin ...

Buna ziua,
Am decizie de incetare, semnata de ambele parti, prin demisie, art. 81 alin 7 CM, cu ultima zi lucrata 16.12.2023. Angajatorul s-a razgandit si imi trimite o alta decizie cu data 5.12 si imi cere sa o semnez. Este legal? Sunt obligata sa semnez? ITM imi spune ca este un abuz, hr insista ca este decizia/dreptul companiei sa scurteze. De ce au nevoie de semnatura mea atunci? Am nevoie de un sfat. Multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2023
Yupim, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 28 Noiembrie 2023
Potrivit art.81 alin.7 C.mun., angajatorul are posibilitatea sa renunte total ori partial la termenul de preaviz.

Legislatia nu prevede data la care un angajator poate renunta la preaviz ... In opinia mea si in practica intalnita, renuntarea se face la data luarii la cunostinta de demisia salariatului.
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie lorena20_ro lorena20_ro Mi-am formulat cererea de demisie in 10.11.2014 conform art 81 (fara a specifica alineatul) dar solicitand sa mi se incheie CIM in data de 25.11.2014. Cererea ... (vezi toată discuția)
Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz andreeamilosovici andreeamilosovici Buna seara,as dori sa stiu daca un angajat isi poate da demisia fara sa fie nevoit sa stea in preaviz, si care ar fi articolele din codul muncii care prevad ... (vezi toată discuția)