avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz in serviciu

Buna ziua. Incepand din vara anului trecut mi-a fost diminuat salariul in mod repetat, ajungand si pana la 50%. De fiecare data cand solicitam un raspuns in acest sens conducerii institutiei de stat al carei angajat sunt cu contract pe perioada nedeterminata, am fost dat afara pe usa (la propriu) de catre directoarea institutiei, sau pur si simplu mi-a fost intors spatele. Incepand cu luna martie 2014 am formulat nenumarate adrese in scris conducerii institutiei in care solicitam sa mi se dea informatii referitoare la modul in care am fost salarizat in toata aceasta perioada. Desi am solicitat in scris, si am cerut date ce priveau strict dosarul meu profesional, raspunsul VERBAL al sefului Buroului Juridic al institutiei a fost: "Pentru ca adresele au fost in interiorul institutiei, si nu pe cale oficiala, de-afara, sefa (n.r. directoarea executiva) iti va raspunde doar daca va avea chef. Dar nu cred ca vei primi niciun raspuns."
M-ar putea lamuri un specialist cui ma pot adresa in astfel de situatii dictatoriale, si mi se poate traduce dpdv LEGAL ce a vrut sa imi transmita seful juristilor institutiei?
Multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:12, 16 Noiembrie 2014
@ MariusMariusM

La un mesaj atat de vag nu se poate da un raspuns precis. Nu spuneti nimic despre ce prevede CIM-ul dvs., ce drepturi salariale aveti, cum se calculeaza, etc. In orice caz, vi s-a explicat de catre cineva ca nu este vorba de abuz in serviciu. Probabil ca directoarea nu va baga in seama, plictisita de cate frustrari trebuie sa suporte zilnic, stie ca a procedat corect si sta linistita.

Daca sunteti sigur ca sunteti victima unui abuz, atunci la 30 de zile de la data la care ati inregistrat solicitarea la registratura institutiei, va puteti adresa justitiei. Instanta o sa solicite situatia drepturilor salariale ale dvs. pe perioada in cauza si va decide daca ati fost sau nu nedreptatit si, daca da, va obliga angajatorul sa va plateasca retroactiv toate drepturile salariale restante pus, daca cereti, dobanda legala de la data nasterii debitului pana la data platii efective.
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
@ freeelis

Da, asa e. Dealtfel motivul pentru care inca mai respir aer romanesc e speranta ca odata si-odata o sa apuc sa vad cu ochii mei ca ce mai scrie in legi nu se aplica discretionar....Dar sperantele mele nu constituie nici ele izvor de lege....
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asa cum practica judiciara este neunitara, aa cum precedentul judiciar nu este izvor de lege, tot asa si practica institutiilor abilitate cu drept de control este neunitara, acesta este unul dintre motivele pentru care legea este aplicata discretionar.
freeelis a scris:

Pataniile dvs nu constituie un izvor de lege sau o practica unitara , prin urmare, nu trebuie sa generalizam.

Neindeplinirea unui act in exercitarea atributiilor de serviciu poate constitui infractiunea de abuz in serviciu.


Infractiunea de abuz in serviciu apare in relatia functionar public/cetatean, nu in relatiile de munca, cum este cazul aici.
Si in relatiile de munca pot apare abuzuri in serviciu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nesoluționarea cererii pe l544/2001 de către funcționarul responsabil cu difuzarea informațiilor publice = abuz/neglijență în serviciu? Andr@ Andr@ Nesoluționarea cererii pe L544/2001 de către funcționarul public responsabil cu difuzarea informațiilor publice poate constitui infracțiunea de abuz în ... (vezi toată discuția)
Raspuns contestatie ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Am primit azi raspunsul la contestatia impotriva solutiei date in petiti. Mi s-a raspuns in felul urmator > Catre : Domnul ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia pentru limita de varsta rududoo rududoo Din luna mai 2015 indeplinesc conditiile pentru transformarea pensiei anticipate la pensie pentru limita de varsta , cu adaugarea si perioadei cand am urmat ... (vezi toată discuția)