avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Indrumare proces santaj/hartuire/organ al statului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Indrumare proces santaj/hartuire/organ al statului

Toata stima doresc sa ma indrumati in efectuarea unui proces asupra unui organ de politie.Incep asa:

Am o relatie parteneriala cu prietena mea (este majora) de aproximativ 3 saptamani insa, ne cunoastem din copilarie,a fost victima unei hartuiri sexuale urmand apoi santajul.Intr-o zi de dimineata fiind la liceu in timpul pauzei, a fost sunata pe celular de catre un barbat.Acesta detine un grad in politie.Victima provine din mediul rural si se cunosc din faptul ca el, este agent in comuna.Barbatul a insistat sa o vada pentru 5 minute ea a mers pentru acele 5 minute. El, era imbracat in uniforma cu masina personala nu se stia daca era in timpul serviciului sau nu ! (Victima are salvata ziua si orele). Ea a urcat in masina doar pentru acele 5 minute iar el a condus masina pana s-au oprit intr-un loc retras. Intre timp victima a refuzat,el a blocat usile a luat-o cu forta sa intretina relatii intime,el deja era pregatit..a dezbracat-o cu forta si a cedat fiind si o fire mai fricoasa va dati seama. Intre timp acesta in timpul actului a scos telefonul mobil si a filmat-o pe la spate si i-a prins si fata in filmare. Ea nestiind deloc pana cand s-a intors si a vazut acesta a aruncat telefonul pe bancheta din spate, am inteles ca a imobilizat-o oarecum sa nu-i ia telefonul. X-(Dupa toate acestea i-a precizat ca-l denunta iar el a spus ca vor ajunge publice filmarile.Timp de o luna acesta tot a insistat o suna in timpul orelor sa se vada.Ea nu i-a raspuns deloc pana in zilele trecute spunandu-i sa nu o mai caute iar el a zis ca daca nu se vede cu el sau isi schimba numarul va publica inregistrarea.Nu este singura victima X-( pentru ca restul fetelor nu se baga de frica.Este inadmisibil ceea ce s-a intamplat si sa umble cu santaj! Va imaginati ca provenind din mediul rural "prostimea" va crede nu stiu ce despre ea s.a.m.d. Am sfatuit-o sa ii spuna parintilor si sa caute un avocat si sa demareze aceasta ancheta pentru ca nu este singura victima.Deci eu am sfatuit-o ca el cand mai insista sunand-o sa inregistreze convorbirea ca sa rezulte acel santaj sau ea sa il sune si sa faca cumva sa reiasa ca acesta in continuare insista sa o vada..

Asadar,dragi avocati va rog indrumati-ma pentru ca eu stiu cum este un proces si vreau ca ea sa fie pregatita psihic.

Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
dottore, utilizator
va recomand sa nu va pierdeti timpul cu plangeri la parchet, abuzurile politistilor sunt protejate de procurori, mergeti in tribunal, in primul rand va recomand sa-l dati in judecata pt lipsire de libertate, art.205, chiar daca ati urcat in masina, nu ati fost deacord sa va deplasati cu reprezentantul politiei romane, legea romaneasca nu prevede ca ar fi necesar o perioada de timp pentru a-l putea acuza, infractiunea este indeplinita imediat pe perioada de timp in care nu s-a putut deplasa dupa dorinta si cat timp masina a fost in mers se indeplineste latura subiectiva. un avocat va poate ajuta.
PanaMea a scris:

va recomand sa nu va pierdeti timpul cu plangeri la parchet, abuzurile politistilor sunt protejate de procurori, mergeti in tribunal, in primul rand va recomand sa-l dati in judecata pt lipsire de libertate, art.205.

Recomandarea D-voastră nu are nici un suport legal.
Sesizările penale nu se mai fac demult la instanțele de judecată ci doar la parchet sau la organele de cercetare penală. Așa că oriunde ar face cineva o sesizare penală, tot la parchet va ajunge.
Patrick_ a scris:

PanaMea a scris:

va recomand sa nu va pierdeti timpul cu plangeri la parchet, abuzurile politistilor sunt protejate de procurori, mergeti in tribunal, in primul rand va recomand sa-l dati in judecata pt lipsire de libertate, art.205.

Recomandarea D-voastră nu are nici un suport legal.
Sesizările penale nu se mai fac demult la instanțele de judecată ci doar la parchet sau la organele de cercetare penală. Așa că oriunde ar face cineva o sesizare penală, tot la parchet va ajunge.

in final tot in instanta ajung... din ce tin eu minte, ai dreptul sa te adresezi direct instantei, este un drept, l-am pierdut ?
Eu am facut plangere penala, nu am fost deacord cu procurorul si am primit un termen de 20 de zile sa ma adresez instantei, deci ...
Asa cum deja a raspuns @Patrik, cercetarea penala este efectuata de organele abilitate (politist, procuror) si numai dupa ce se da o solutie in cauza, se poate ajunge in instanta.
In speta prezentata de initiatorul acestui topic, este vorba despre un angajat MAI, astfel ca plangerea se va depune la Parchetul abilitat.

@PanaMea ati ajuns in instanta, contestand solutia data de un procuror, deci a existat o cercetare prealabila, altfel nu aveati obiectul cererii in instanta.

In alta ordine de idei, trebuie sa stiti @dottore ca este greu de dovedit violul in conditiile descrise de catre dvs.(poate au fost depasite si cele 3 luni in care se putea depune plangerea), asa ca mai curand incercati sa faceti plangerea pentru santaj si amenintare (fapte care se consuma in prezent). Nu este deloc de neglijat, mentionarea celorlalte victime in plangerea penala, chiar fara acordul lor (daca le este frica),cat si solicitarea realizarii unui flagrant.

In trecere, avocatul in cauza poate mentiona organelor de cercetare si ca doreste sa faca din acest caz Elodia II, adica sa implice mass-media.
Birou-De-Mediator a scris:

Asa cum deja a raspuns @Patrik, cercetarea penala este efectuata de organele abilitate (politist, procuror) si numai dupa ce se da o solutie in cauza, se poate ajunge in instanta.
In speta prezentata de initiatorul acestui topic, este vorba despre un angajat MAI, astfel ca plangerea se va depune la Parchetul abilitat.

@PanaMea ati ajuns in instanta, contestand solutia data de un procuror, deci a existat o cercetare prealabila, altfel nu aveati obiectul cererii in instanta.

In alta ordine de idei, trebuie sa stiti @dottore ca este greu de dovedit violul in conditiile descrise de catre dvs.(poate au fost depasite si cele 3 luni in care se putea depune plangerea), asa ca mai curand incercati sa faceti plangerea pentru santaj si amenintare (fapte care se consuma in prezent). Nu este deloc de neglijat, mentionarea celorlalte victime in plangerea penala, chiar fara acordul lor (daca le este frica),cat si solicitarea realizarii unui flagrant.

In trecere, avocatul in cauza poate mentiona organelor de cercetare si ca doreste sa faca din acest caz Elodia II, adica sa implice mass-media.

Constitutia Romaniei
ART. 21
Accesul liber la justiţie
(1) Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime.
(2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept.
(3) Părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil.
(4) Jurisdicţiile speciale administrative sunt facultative şi gratuite.

Poate intelegem diferit art.21, deci, ''acces liber''... ''la un proces echitabil'', poate veniti cu o trimitere la legea care contrazice cele scrise in Constitutie ?!
da si mai intai a fost lipsirea de libertate ...

eu NU am facut plangerea la parchet, am trimis o sesizare Politiei Romane legat de atitudinea unui politist, ei au considerat ca e de domeniul parchetului, dar nu pt ca au dorit sa rezolve in vre-un fel obraznicia angajatilor, ci, pt a o spala.
Este evident ca nu e normal sa curat Politia de derbedei pe banii mei, un proces nu e gratis. Legat de subiect, ce-l opreste pe om sa se adreseze direct justitiei? in afar de niste pareri gresite!
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
PanaMea, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot face plangere impotriva organelor de cercetare penala? Vasilepaul Vasilepaul Intrucat in dosarul de urmarire penala intocmit de organele de cercetare penala , politie si parchet , exista numeroase neconformitati : incalcare flagranta a ... (vezi toată discuția)
Adresa e-mail dublata de un impostor bukinst bukinst Adresa electronica a unei societati ce este chiar numele societatii este dublata adaugandu-se un simplu punct in titulatura de catre un impostor si este ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu clausimo clausimo la mine in sat o batrinica a fost vizitata intr-o noapte de catre un individ ,acesta intrind peste ea in casa sa fure bani, crezind ca ca daca copii acesteia ... (vezi toată discuția)