Birou-De-Mediator a scris:
Asa cum deja a raspuns @Patrik, cercetarea penala este efectuata de organele abilitate (politist, procuror) si numai dupa ce se da o solutie in cauza, se poate ajunge in instanta.
In speta prezentata de initiatorul acestui topic, este vorba despre un angajat MAI, astfel ca plangerea se va depune la Parchetul abilitat.
@PanaMea ati ajuns in instanta, contestand solutia data de un procuror, deci a existat o cercetare prealabila, altfel nu aveati obiectul cererii in instanta.
In alta ordine de idei, trebuie sa stiti @dottore ca este greu de dovedit violul in conditiile descrise de catre dvs.(poate au fost depasite si cele 3 luni in care se putea depune plangerea), asa ca mai curand incercati sa faceti plangerea pentru santaj si amenintare (fapte care se consuma in prezent). Nu este deloc de neglijat, mentionarea celorlalte victime in plangerea penala, chiar fara acordul lor (daca le este frica),cat si solicitarea realizarii unui flagrant.
In trecere, avocatul in cauza poate mentiona organelor de cercetare si ca doreste sa faca din acest caz Elodia II, adica sa implice mass-media.
Constitutia Romaniei
ART. 21
Accesul liber la justiţie
(1) Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime.
(2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept.
(3) Părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil.
(4) Jurisdicţiile speciale administrative sunt facultative şi gratuite.
Poate intelegem diferit art.21, deci, ''acces liber''... ''la un proces echitabil'', poate veniti cu o trimitere la legea care contrazice cele scrise in Constitutie ?!
da si mai intai a fost lipsirea de libertate ...
eu NU am facut plangerea la parchet, am trimis o sesizare Politiei Romane legat de atitudinea unui politist, ei au considerat ca e de domeniul parchetului, dar nu pt ca au dorit sa rezolve in vre-un fel obraznicia angajatilor, ci, pt a o spala.
Este evident ca nu e normal sa curat Politia de derbedei pe banii mei, un proces nu e gratis. Legat de subiect, ce-l opreste pe om sa se adreseze direct justitiei? in afar de niste pareri gresite!