avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renta viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renta viagera

buna seara !
am varsta de 62 de ani si ma intereseaza daca voi fi unica mostenitoare a unei suprafete de 5 ha. de teren arabil arendat, as putea mosteni si renta viagera a parintilor mei.
cu respect !
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 20:22, 14 Noiembrie 2014
Renta viagera agricola este personala, netransmisibila si înceteaza la data decesului
rentierului agricol cf dispozitiilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot mosteni un teren dat cu renta viagera? Mihaela Costica Mihaela Costica Mama mea care a murit in decembrie 2022 a avut in posesie un teren agricol extravilan pe care timp de 17 ani a incasat o renta viagera anuala. Eu sunt unic ... (vezi toată discuția)
Renta viagera pantia-livia pantia-livia daca mostenesc un teren arabil mai am posibilitatea sa imi intocmesc un dosar pentru obtinerea unui carnet de rentier ? (vezi toată discuția)
Buna seara. se mai acorda renta viagera pentru terenurile agricole? cristy1110 cristy1110 vreau sa stiu si eu daca se mai plateste renta viagera pentru terenurile agricole si cat este aceasta , per hectar sau mai stiu eu cum... (vezi toată discuția)