avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

Salutare, vreau să cumpar un auto de la cineva şi are o copie a taxei în valoare de 4.200 RON + adeverinţă de la ANAF din Iulie parcă. E posibil să fi recuperat el taxa între timp sau e de preferat să îl pun să scoată altă adeverinţă? Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: bogdan2305 , utilizator 18:40, 16 Noiembrie 2014
Daca este din Iulie anul asta, sigur nu a recuperat aceasta taxa.
Din ce ati postat d-voastra, tehnic este foarte posibil sa fi recuperat intre timp taxa! Si va explic cum: decizia curtii de apel care a judecat pricina a fost emisa la o data ulterioara datei adeverintei eliberata de anaf. Si din iulie si pana acum sunt cateva zile.
Era o vreme cand in adeverinta respectiva scria ca taxa a fost recuperata, taxa nu a fost recuperata, dar face obiectului dosarului nr.. aflat pe rolul instantei... sau in a treia varianta scria ca taxa nu a fost recuperata si nici nu face obiectul vreunei cereri de restituire. Cereti-i o adeverinta la zi, dar ar putea dura doua saptamani. Nu-i vina vanzatorului, nici a celor de la anaf, e vina guvernului si mai exact a ministrului finantelor, el a dat ordinul buclucas. In fine... Eu in locul vanzatorului as scoate o alta adeverinta, dar v-as solicita cinci sute de euro avans, pt. ca in cele doua saptamani s-ar putea sa va razganditi si eu as pierde timp si posibili cumparatori. Daca vreti sa vedeti cartea, platiti B-)
De ce spuneţi dvs că nu a recuperat-o sigur doamna Silvia? Eu auzisem că din 2014 nu se mai pot recupera taxele.

Mulţumesc pentru răspuns dl Goe. Sunt sigur că îmi poate aduce adeverinţă de la ANAF în aceeaşi zi.
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
bogdan2305, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto 2013 Myhai007 Myhai007 Buna ziua, as dori sa-mi cumpar un logan mcv din 2008 aceasta masina am gasit-o la o firma de leasing inmatriculata deja. Daca as cumpara-o cat mar costa taxa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta plata taxa auto TudorIonut TudorIonut Bună ziua, am sunat la anaf Caracal și mi-au spus că pentru eliberarea adeverinței ce atestă că a fost plătită taxa auto și nu a fost ... (vezi toată discuția)
Adeverinta anaf pentru vanzare auto catalinnnnnnnnnn catalinnnnnnnnnn Cine trebuie sa scoata adeverinta anaf la auto, vanzatorul sau cumparatorul, la achizitia unei masini la mana a doua in Romania? Multumesc. (vezi toată discuția)