avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna,as avea nevoie de ajutor!Am un copil in varsta de 16ani,tatal copilului fiind si politai nu a dorit sal recunoasca categoric.Cand copilul implinise 1 an de zile de la nastere mi sa facut paternitatea la Mina Minovici adeverinduse ca el e tatal copilului.Iar in tribunal sa stabilit doar o singura pensie alimentara.
Intrebarea mea e daca as avea castig de cauza daca copilul meu are 16ani iar eu sa deschid un proces si sa-mi cer drepturile copilului (pensie alimentara). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:22, 16 Noiembrie 2014
rordiesel a scris:

nu ,problema e ca o singura data mi sa dat pensie cand copilul avea un an iar pana acum cand copilul are 16 ani nu mi sa mai dat nici o pensie.

Si ati asteptat linistita 15 ani sa primiti ?

dar nu ne-a chemat nimeni pentru acte.

Cine vroiati sa va cheme ?
In baza hotararii trebuia sa va fi schimbat certificatul de nastere, iar pt pensie sa il fi executat silit.

De aia v-ati judecat, ca tatal nu a vrut sa recunoasca pe copil, in urma judecatii s-a stabilit paternitatea.
Acum daca cereti pensie, se va acorda de la data introducerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Raluca72 Raluca72 Buna seara. Tatal meu nu m-a recunoscut la nastere si nu mi-a platit pensia alimentara deloc. Il pot da in judecata daca acum nu mai sunt minor si daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Bună seara, tatăl meu a lucrat că polițist până la vârsta ... Andrei413 Andrei413 Bună seara, tatăl meu a lucrat că polițist până la vârsta de 35 de ani iar la anul va împlini 65. Va putea sora mea să ia pensie alimentară de la el ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara klaudiadenisa klaudiadenisa #-o#-o#-o#-o#-o#-o#-oam o mar problema is gravida in 8 luni cu un german eu trebuie sa nasc in romania deoarece statul german nu vrea sa mi faca asigurare sa ... (vezi toată discuția)