avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Minor la inchisoare pentru mai putin jumatate de gram ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Minor la inchisoare pentru mai putin jumatate de gram de hasis?

Buna ziua,

Un cunoscut de-al meu are probleme cu legea si consider ca in primul rand trebuie stiut ca persoana in cauza este minora (are 17 ani).
A fost oprit pe strada de jandarmi pentru identificare si pentru ca nu avea buletinul la el a fost perchezitionat. In urma perchezitiei jandarmii au gasit la el o cantitate foarte mica de hasis (un derivat al canabisului) - aprox. 0.2 grame. Hasisul provenea de la o persoana pe care minorul nu o cunoaste dar a mai vazut-o de 2-3 ori prin oras (deci ii recunoaste fata), persoana care l-a abordat pe minor pentru a-i vinde stupefiantul. Minorul cunoaste doar porecla traficantului si fizionomia acestuia, neavand nici un fel de legaturi cu acesta in trecut.
Cand au fost opriti de jandarmi, minorul era insotit de inca doua persoane - inca un minor care de asemenea nu avea buletinul la el, si un tinar de 18 ani. Din cei 3 au fost dusi la 'sectie' doar cunoscutul meu si tanarul de 18 ani. Am pus 'sectie' intre ghilimele pentru ca cei doi nu au fost dusi la sectia de politie ci in incinta unui spital din oras.
Acolo, prin amenintari, au fost convinsi sa scrie si sa semneze cate o declaratie. Cunoscutul meu a declarat cele mentionate mai sus, iar tanarul de 18 ani a declarat (constrans prin diverse amenintari) ca hasisul era in cantitate de 0.5 grame. De asemenea, tanarul de 18 ani cunoaste si numele traficantului, iar din aceasta cauza credibilitatea cunoscutului meu (minorul de 17 ani) in fata politistilor a scazut dramatic. Acestia il ameninta pe minor cu inchisoarea in cazul in care nu ii poate duce pe politisti la traficant in cateva zile. De asemenea, polititstii l-au avertizat pe minor "sa nu spuna la nimeni" despre cele intamplate, deci parintii minorului nu stiu nimic.
Este legala abordarea autoritatilor? Ce drepturi, ce variante are minorul si ce risca acesta?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:40, 18 Noiembrie 2014
Cantitatea de drog ar trebui sa fie pastrata ca proba, deci se poate recantari oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masura preventiva pentru minor cezarad cezarad Daca un minor de 16 ani a savarsit o infractiune de loviri si alte violente si a fost retinut, in masura in care se face propunere de arestare preventiva, ... (vezi toată discuția)
Minor - infractiunea de omor trailer1234 trailer1234 Un minor cu varsta cuprinsa intre 14 si 16 ani a savarsit un omor. In cauza nu s-a efectuat o expertiza psihiatrica in vederea stabilirii discernamantului. ... (vezi toată discuția)
Introducerea de droguri de risc in tara sorina dobrican sorina dobrican daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire ... (vezi toată discuția)