avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Buna ziua,
Intalnesc urmatoarea situatie: angajatii lucreaza 8/zi, 40/saptamana.
In cazul in care este necesar sa se lucreze sambata, ceea ce ar insemna ore suplimentare si nu ar fi posibila comensarea cu zile libere si orele suplimentare s-ar plati cu un spor de 100% ar fi suficient? sau trebuie acordata si o zi libera deoarece angajatul nu ar mai avea 2 zile libere consecutive de repaus?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:48, 17 Noiembrie 2014
in CCM apare ca se vor plati cu un spor de 100%. asta inseamna ca pentru 8 ore lucrate samabata noi ca societate trebuie sa le platim conform CCM-ului plus sa acordam o zi libera. este obligatoriu sa fie luni, ca salariatii sa aibe 2 zile libere consecutive?
Daca in CCM sporul este de 100% atunci cu acest spor se vor plati orele lucrate in zilele de sambata si/sau duminica.

Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, conform prevederilor Codului Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele suplimentare Anacrsitina Anacrsitina Sunt confuza total,va rog sa ma ajutati.La un magazin unde sunt 3 vanzatoare,se lucreaza si sambata,prin rotatie.,motiv pentru care salariatele primeau zi ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentarã în zilele de repaus sãptãmânal, sãrbãtori legale etc kicsiagi kicsiagi Munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care conf. legii nu se lucrează, în cadrul schimbului ... (vezi toată discuția)
Control de la i.t.m. - ore lucrate sambata liliua2008 liliua2008 Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti. Avem control de la ITM si totul e in regula. Ne-au spus ca nu dam doua zile libere consecutive conform Codului ... (vezi toată discuția)