avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate, transfer
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate, transfer

Buna ziua ,
Mama mea a cumparat casa in care locuieste prin Legea 112 , casa nationalizata , in rate . Toate cheltuielile inclusiv achitarea in totalitate a imobilului plus cheltuielile cu reparatia,izolatia,instalatii apa,canal,gaze,energie electrica si termica,etc. au fost achitate de catre mine , prin banca si cu facturi fiscale.
Mama mea vrea sa-mi lase mie acest imobil/casa si avand in vedere ca mai am 2 surori(la casele lor) va rog sa-mi confirmati care este cea mai buna solutie legala , avand in vedere ca mama mea nu vrea nici un leu pe casa .
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Depinde daca vrea altceva, depinde ce vor si surorile, daca mama mai are alte bunuri etc. Poate o dare in plata, un contract de intretinere...
Multumesc pentru raspuns !
Conteaza ce vor surorile atata timp cat mama mea vrea sa mi-o lase mie ? Surorile nu vor nimic !
Care este varianta cea mai ieftina ? Multumesc
Cea mai ieftina pe termen scurt sau lung?
Pe termen scurt e ieftin sa nu faceti nimic, daca surorile nu vor nimic, nu vor accepta mostenirea.
Pe termen lung, e mai ieftin sa mergeti la un avocat care sa va arate si explice variantele, ce se intampla in fiecare caz daca surorile se razgandesc etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ante-contract vanzare-cumparare Alex0804 Alex0804 Buna seara! Am incheiat un ante-contract de vanzare cumparare in urma cu 7 ani, pentru o posibila mostenire(un apartament care a fost nationalizat) cu ... (vezi toată discuția)
Cum trec pe numele meu o fosta casa nacionalizata cumparata de mama? cipilusca cipilusca Buna ziua. Ma numesc Ciprian si locuiesc legalmente in Spania din 2005. Mama mea a primit o casa nacionalizata (casa abandonata de nemti si nacionalizate de ... (vezi toată discuția)
Cand esti bun esti luat de prost-mi se potriveste DUMITRUFLORICA DUMITRUFLORICA Buna ziua tuturor! Am din nou nevoie de sfatul d-voastra in urm.situatie:(incerc sa fiu cat mai scurta !) Suntem patru surori, mama a murit in 1982, tata in ... (vezi toată discuția)