avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare in concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare in concediu de crestere copil

Buna ziua,
am urmatorul caz: o tanara care a terminat 12 clase are un copil de 1an si doua luni si doreste angajare. Nu mai stiu care sunt ultimele reglementari in vigoare.
As vrea sa stiu daca se angajeaza, beneficiaza de stimulentul de insertie sau doar pierde indemnizatia si ramane doar cu salariul pe care il va primi?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:52, 17 Noiembrie 2014
In urma modificarilor aduse OUG nr.111/2010 , prin Legea nr.126/2014, o persoana aflata in CCC poate realiza venituri supuse impozitului pe venit in cuantum de maxim 3000 lei pe an calendaristic (maxim 6 ISR) fara a-i fi suspendata plata indemnizatiei.
1. Sau, daca doreste, poate beneficia de stimulentul de insertie (caz in care se suspenda plata indemnizatiei).

2. Poate cumula salariul cu stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal se poate angaja cat timp este in luna obligatorie de concediu crestere copil? andr334cx andr334cx Sotul meu nu mai lucreaza din septembrie2014. Copilul este nascut in decembrie 2013. In perioada 20 nov- 20 dec 2014, sotul meu va fi legal in concediu de ... (vezi toată discuția)
Salariata in ccc, poate obtine venituri supuse impozitului? anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca o salariata care se afla in ccc pana la varsta de 2 ani a copilului, poate obtine venituri supuse impozitului si in ce ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani cmariusf78 cmariusf78 Buna ziua! Am citit OUG 111/2010 si as dori sa fiu sigur ca am interpretat corect anumite articole. Salariati sunt atat eu cat si sotia mea. Daca sotia mea ... (vezi toată discuția)