avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie Unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie Unica

Buna ziua,

Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei locuieste in Londra, nu se intereseaza de fata, a vazuto de maxim 4 ori pe an cate o ora de fiecare data deoarece fetita nu mai vroia sa stea, el nu ne ofera actele de care avem nevoie sa plecam din tara sau pentru inscrierea la gradinita, pe langa nu plateste nimic pentru ea deoarece nu i s-a solicitat la divort pensie alimentara. va rog sa imi dati un sfat care m-ar putea ajuta sa obtin custodia. mentionez ca nu vreau ca el sa nu mai vada fata doresc doar sa nu o poata lua la el daca fata nu vrea si mai ales sa pot pleca in concedii neconditionata de el.
Si in cazul in care custodia ar ramane comuna si el ar primi dreptul de a lua fata eu nu pot face nimic daca fata plange si nu vrea sa mearga cu el? va multumesc mult


Cel mai recent răspuns: solomonalexa , utilizator 20:58, 19 Noiembrie 2014
Daca dvs nu aveti incredere in el, cum sa aiba fetita? copiii asa de mici preiau atitudini si cuvinte de la persoanele de incredere pe care le imita. Cred ca mai intai trebuie sa rezolvati aceasta frica si tensiune care exista din partea dvs. Care este motivul pentru care va este frica de el si familia lui?
de familie imi e teama deoarece mama lui m-a amenintat ca daca el pateste ceva (e persoana care a amenintat in ff multe randuri ca isi ia viata daca ne despartim, a ajuns pana la a-si suna mama care locuia in romania, el fiind in Anglia sa isi ia ramas bun deoarece se arunca sub tren, apoi nu a mai raspuns la telefon 3 ore dupa care a sunat inapoi si a spus ca a adormit) "copilul meu va ramane si fara mama", tatal sau vitreg este o persoana alcoolica, iar el mi-a spus ca " nu am de ce sa tin umbra la pamant degeaba".
am fost la psiholog dupa relatia cu el m-am mai linistit eu dar nu doresc sa imi mint copilul. ea nu merge cu nimeni, nu doarme peste noapte nicaieri altundeva decat acasa cu mine, de mica a fost crescuta doar de mine si ar fi inumam ca ea sa fie obligata sa mearga la el.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
solomonalexa, utilizator
Aceste amenintari si manipulari emotionale trebuie rezolvate. Ii puteti spune tatalui ca nu aveti incredere in el avand in vedere trecutul lui de incercari de suicid si ii puteti spune ca intai trebuie sa primeasca ajutorul unui psiholog sau terapeut, sa fie responsabil pentru propria viata si apoi sa ceara sa fie responsabil pentru o alta viata, adica a fiicei lui.
sunt perfect de acord cu dvs, dar cum conving eu un astfel de om care considera ca nu a facut nimic si nu a gresit cu nimic ca are nevoie de ajutor si mail ales cum conving o instanta!!!
Vorbiti cu avocatul care va reprezinta in dosar.

Alte discuții în legătură

Custodia la tata Negura Liliana Negura Liliana buna tuturor...fratele meu are o minunatzie de fetitza in varsta de 5 ani...acuma 2 saptamani am fost in vizita la fata in romania...ce am vazut acolo am ramas ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Audiere minor Laura_552 Laura_552 Buna ziua! Pentru ca nu ma mai inteleg cu fostul sot,de fapt nu ne-am inteles niciodata, mi-a spus ca va cere exercitarea autoritatii in comun si program de ... (vezi toată discuția)