avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie Unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie Unica

Buna ziua,

Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei locuieste in Londra, nu se intereseaza de fata, a vazuto de maxim 4 ori pe an cate o ora de fiecare data deoarece fetita nu mai vroia sa stea, el nu ne ofera actele de care avem nevoie sa plecam din tara sau pentru inscrierea la gradinita, pe langa nu plateste nimic pentru ea deoarece nu i s-a solicitat la divort pensie alimentara. va rog sa imi dati un sfat care m-ar putea ajuta sa obtin custodia. mentionez ca nu vreau ca el sa nu mai vada fata doresc doar sa nu o poata lua la el daca fata nu vrea si mai ales sa pot pleca in concedii neconditionata de el.
Si in cazul in care custodia ar ramane comuna si el ar primi dreptul de a lua fata eu nu pot face nimic daca fata plange si nu vrea sa mearga cu el? va multumesc mult


Cel mai recent răspuns: solomonalexa , utilizator 20:58, 19 Noiembrie 2014
off-topic: este important sa-i spuneti copilului ca tatal ei o iubeste (chiar daca sau mai ales daca nu o iubeste - sincer nu stiu cum puteti fi asa de sigura ca nu o iubeste).
Iar mai tarziu cand o sa va intrebe de ce nu face tati aia sau aia, ii spuneti iar ca tati o iubeste dar nu toti tatii stiu sa le arate copiilor lor ca ii iubesc.
Important este ca fata sa se stie iubita si ca incapacitatea tatalui de a-si arata dragostea paterna sa nu fie legata de ea ci de el.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
mirebire, utilizator
asta inteleg si sunt complet de acord singura mea dificultate era sa ii spun acum asta, adica in situatia in care ea nu il stie ca "tati" si eu sa ii vorbesc ca o iubeste. nu o sa ii spun niciodata copilei nu te iubeste deoarece o ranesc pe ea, nu as face asta niciodata chiar daca as fi constienta ca el nu o iubeste sau cel putin nu o arata deoarece ce e in sufletul lui doar el stie.
explicatia ca unii tati nu stiu sa o arate o sa ma ajute foarte mult, si o sa o ajute pe ea sa inteleaga ca nu la ea e problema ci la el, chiar va multumesc din suflet pentru ea.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
solomonalexa, utilizator
Solomonalexa, ceea ce povestiţi este deja-vu pentru mine, inclusiv filmatul şi pozele făcute în timpul vizitelor, obsesiv, în detrimentul unei activităţi de joacă sau povestit; acele poze, filmuleţe, sunt menite să demonstreze în Justiţie interesul pentru copil, iar o poză selfie cu ei doi, în care fetiţa râde, este menită a demonstra ataşamentul profund al copilei faţă de tăticul iubitor.
Spre deosebire de antepostatorii mei, pot să spun că aveţi perfectă dreptate, o vizită de câteva ore la interval de 3 luni nu poate declanşa o legătură de ataşament şi asiguratorie încât acel copil să-şi părăsească mediul de siguranţă oferit de familia sa. După toate astea, domnul cere şi vacanţă de 2 săptămâni, presupun cu luarea copilului de la dvs. pentru 2 săptămâni!!Nu cred că există un psiholog normal la cap care să afirme că e în interesul major al copilului să fie separat brusc de familie şi luat de un necunoscut, chiar dacă fetişţa are ADN-ul aceluia.
Eu nu vă sfătuiesc nici să atârnaţi pe perete poza tăticului iubitor şi să-i spuneţi zilnic cât de mult este iubită de omul de pe poză, fiindcă pur şi simplu aţi deforma conceptul de "dragoste părintească"
Dupa cum am mai spus odata din pacate in justitie partea umana conteaza mult prea putin in comparatie cu cea legala. sper din suflet k totul sa fie bine pentru copil si chiar daca e ff greu de redat in cuvinte ceea ce se intampla in realitate sper din suflet ca judecatorul sa fie uman si chiar sa vegheze la interesul copilului.
Si da doreste sa ia copilul doua saptamani chiar daca niciodata pana acum nu a stat cu ea, adica pana la cateva luni cat statea cu noi in casa eu faceam dus cu el in usa cu fetita in brate spunandu mi k nu mai poate cat plange copilul. din pacate nu toata lumea e facut pt a iubi si pe altcineva in afara de el.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi/pareri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia la tata Negura Liliana Negura Liliana buna tuturor...fratele meu are o minunatzie de fetitza in varsta de 5 ani...acuma 2 saptamani am fost in vizita la fata in romania...ce am vazut acolo am ramas ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Audiere minor Laura_552 Laura_552 Buna ziua! Pentru ca nu ma mai inteleg cu fostul sot,de fapt nu ne-am inteles niciodata, mi-a spus ca va cere exercitarea autoritatii in comun si program de ... (vezi toată discuția)