avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe 4 ore in loc de 8
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe 4 ore in loc de 8

Buna ziua,

am o intrebare: am lucrat in perioada 2007 - 2009 la o firma si angajatorul a semnat si inregistrat la ITM un contract de angajare cu timp partial (4 ore in loc de 8) fara stirea mea. Am o copie dupa contractul respectiv eliberat de ITM unde se vede clar ca nu este semnatura mea. Eu am lucrat 8 ore / zi si am un martor, fost coleg, care a lucrat alaturi de mine pentru 2 luni pe baza de contract de voluntariat (tot asa fara stirea lui). Nu am aflat de acest lucru decat relativ recent si doream sa stiu cum as putea sa il oblig pe angajator sa imi plateasca contributia integrala la pensie si ce alte drepturi as putea sa mai solicit de la el? Firma respectiva este activa, pe profit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 25 Noiembrie 2014
Puteti depune o plangere penala impotriva acestui angajator .

De asemenea, puteti promova o actiune in instanta - litigiu de munca.
Initiativa cu judecata ar putea avea sorti de izbanda sau sunt doar bani aruncati?

Recent am aflat ca angajatorul in cauza este si mediator autorizat, lucru ce cred ca ar complica lucrurile.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
user007, utilizator
NImeni nu va poate spune ce sanseexacte aveti intr-un litigiu.

Nu conteaza ca este mediator, instanta este cea care pronunta hotararea pe baza probatoriului administrat in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente intre contractul primit de mine si cel de la itm Alex5566 Alex5566 In 2009 am incheiat in contract cu o firma angajatoare . initial am lucrat 4 ore/zi si ca atare am facut un contract pe 4 ore care a fost inregistrat la itm. ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare neplatite cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Stiu o persoana care lucreaza la o clinica particulara si are program de la 8 la 16 , conform contractului de munca este platita cu 40 de ore de ... (vezi toată discuția)
Condica/pontaj/semnatura angajatului wolfususro wolfususro In procesul pe care il am cu angajatorul acesta nu tinea nici o evidenta-sau cel putin eu nu am semnat nici un act legat de nr ore prezent la lucru. ... (vezi toată discuția)