Sa va potoliti nora sa ce? Sa mai mearga pe strada?
Daca puteti, mergeti cu fiul la o consiliere psihologica, e o problema acolo care ar putea escalada serios.
Cat despre avocat, da, e absolut incompatibil. Este interzis prin lege ca un avocat sa asiste sau reprezinte doua parti cu interese contrare si e stabilit prin lege ca doua parti intr-un dosar care-si cer una alteia ceva, chiar si prin acord, sunt considerate ca avand interese contrare.
Mai mult, la intocmirea actiuniid e divort, cei doi au vorbit cu acel avocat chestiuni intime, aparate de secretul profesional, chestiuni de care acum avocatul se poate folosi, daca e cazul, in sustinerea actiunii nurorii dv.
Ar trebui instiintat avocatul si nora ca nu se va ajunge ca acel avocat sa o asiste in instanta si, daca niciunul dintre ei nu renunta, plangere la barou si apoi de subliniat in intampinarea/reconventionala de depus la instanta.
Avocatul nu e notar; avocatul nu e neutru, el apara interesele unei parti, nu e mama tuturor ranitilor, ci doar a celor de o singura parte a baricadei. E complet gresit legal si deontologic sa procedezi astfel. Mai mult, as sfatui-o pe nora sa renunte la avocat si pentru ca acesta ar fi trebuit sa cunoasca simplul fapt ca o instanta nu avea cum sa admita o astfel de asistenta in instanta. Nu se pot asista doua parti cu interese, chiar numai teoretic, contrare. Nu e voie.
In procesul de divort avocatul unei parti nu se apara cu nimic de nimic. Avocatul nurorii dv. insa, da, poate sustine, PENTRU NORA si nu pentru el, ca a modificat actiunea din acel motiv.
Cred ca nu asta e problema. Mai clar: daca vrea sa divorteze, nora divorteaza. Dragoste cu sila nu se poate, nici cu bataie etc.
Problemele sesizate de mine sunt una de natura psihologica poate la fiul dv. si una de natura deontologica poate, la avocatul acela "comun" pe care l-au ales. Atat.