avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

baiatul sotului meu a terminat anul acesta liceul nu a luat bac-ul s-a angajat cu norma intreaga si s-a inscris la o facultate la ff .mai are dreptul la pensie alimentara?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:08, 19 Noiembrie 2014
Desi obligatia de intretinere a parintilor inceteaza, de regula, la implinirea varstei de 18 ani a copilului, in situatia in care copilul devenit major isi continua studiile, obligatia de intretinere a parintilor subzista pana la terminarea acestora, dar fara a depasi varsta de 26 de ani.
chiar daca s-a angajat si are propriul lui venit?cum poate fi verificat ca el chiar frecventeaza facultatea s-au ca s-a inscris doar asa ca sa mai beneficieze de pensie mai ales ca nu a luat bac-ul
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
elenarodicabota, utilizator
Cred ca s-a scapat din vedere faptul ca tanarul este angajat si obtine venituri din care se poate intretine, ca urmare obligatia de intretinere a parintilor inceteaza, nemaiexistand starea de nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara lili5 lili5 Unul din cei 2 copii ai parintelui platitor PA a implinit 19 ani si a terminat liceul. Parintele copilului in continuare indreptatit a primi pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa 18 ani pentru studii la fara frecventa meteorarlg meteorarlg Buna seara. Am si eu o problema. Sotul meu a mai fost casatorit si are un fiu care in mai anul viitor implineste 18 ani. Din toamna acestui an scolar a facut ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Eu am de achitat o pensie de intretinere si in hotararea pronuntata de judecatorie trebuie sa platesc aceasta suma pana cand fiul meu termina ... (vezi toată discuția)