Buna ziua, va rog sa ma sprijiniti cu un raspuns in urmatoarea problema:
- in luna octombrie 2014, pe coloana comuna de apa rece, apartinand unui imobil format din 3 scari de bloc, s-a produs o avarie. Au existat pierderi insemnate de apa rece, pierderi care s-au regasit pe factura emisa catre asociatia de proprietari. Dl administrator a repartizat plata facturii astfel : a impartit valoarea totala a facturii la nr total de mc de apa,( avaria + consumul raportat de locatari ) rezultand un cost de 14,68 ron/mc apa rece. Astfel ca fiecare apartament a platit contravaloarea consumului de apa provenit din avarie, in functie de consumul de apa dat in luna respectiva. Daca un apartament nu este locuit, nu are consum de apa, nu plateste nimic pt avarie. Locatarii care in luna respectiva au avut un consum de apa mai mare, platesc mult mai mult pt avarie, decat cei care au declarat un consum mai mic.
Avaria nu trebuia evidentiata ca o cheltuiala comuna pt toti proprietarii de apartamente ( 2cam, 3 cam, 4 cam ) + soc comerciale care functioneaza la parterul imobilului, , indiferent de numarul de mc de apa declarati ?
Nu am cum sa va contrazic pentru ca o spuneti foarte hotarat.
Daca asa s-a intamplat intr-un caz pe care-l cunoasteti dumneavoastra eu astept sa mai aud ca undeva in Romania s-a mai intamplat asa ceva.
Dar citind mai atent textul dumneavoastra pot accepta ca o exceptie intamplarea dumneavoastra si datorita ingineriei cere transpare din cele ce spuneti: adica un bloc ce este construit pe pamant si nu are o fundatie de beton, un subsol betonat in care sunt coloanele de apa, apometrul general, canalizare, base de colectare... Adica un bloc in care de la parter apa se scurge si se infiltreaza in pamantul de sub bloc.
Pentru ca astazi e sarbatoare, ma gandesc la posibilitatea ca proprietarul de la parter, ar putea incinge o hora sau sarba si-ar produce chirpici cu pamantul muiat de sub bloc. :dance4:
Diferenta apa
ALINAfenesan
Buna seara, va scriu in speranta ca imi puteti da o solutie urmatoarei probleme:
- in data de 30 mai a fost programata citirea apometrelor de catre ... (vezi toată discuția)
Pret mc apa rece
dan_alex
Buna seara.
Dintre cei care sunt administratori la blocuri in Bucuresti daca imi poate spune si mie cineva care este pretul unui metru cub de apa rece pe care ... (vezi toată discuția)