Lucrez de 11 luni la un hypermarket si totul a fost ok pana acum 1 luna cand conducerea firmei a primt o sesizare in urma careia au fost sanctionati.Precizez ca in regulamentul de ordine interioara spune ca orice angajat are dreptul de a face reclamatii si ca in urma reclamatiei angajatul nu va avea de suferit.In urma sesizarii eu sunt banuita,agresata verbal si psihic amenintata ca daca nu mi dau demisia tot o sa gaseasca motive si o sa ma dea afara disciplinar.Asta au si facut : mi-au facut referate si avertismente si au intrunit o comisie disciplinara .In aceasta perioada am facut o cerer pt concediu de studii dar nu a fost aprobata pe motiv ca adeverinta de student era trimisa prin fax de la bucuresti si nu era originalul.Ce ma sfatuiti sa fac?
Asteptati sa vina convocarea in vederea cercetarii disciplinare si va prezentati la locul si ora stabilita insotita si de un aparator, poate chiar un avocat . Important este ca aceasta cercetare sa se desfasoare conform procedurilor legale , iar D-voastra sa fiti informata de abaterile care vi se imputa .
In privinta concediului pentru studii este dreptul D-voastra stipulat in art 54 cm "Art. 54. [suspendarea prin acordul părţilor]
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale"
Asteptati sa vina termenul convocarii. La aceasta intalnire va trebui sa fie prezent si un reprezentant al salariatilor. Aveti dreptul de a aduce orice dovezi care sa va sustina nevinovatia. Decizia de sanctionare va putea fi contestata in termen de 30 de zile de la data la care luati la cunostinta in scris de aceasta. Decizia se poate contesta la Tribunalul in raza caruia angajatorul isi are sediul / domiciliul, dupa caz.
Trebuie sa vi se aduca la cunostinta in scris in instiintarea cu privire la data si motivul convocarii, de ce anume sunteti acuzata, ce abatere ati savarsit.
Puteti solocita asistenta unui avocat, daca dvs considerati ca este necesar acest lucru.
Din nefericire, nici o lege, nu apara angajatul de abuzurile psihice la care este supus de catre angajator.
Am primit instiintarea cu data si ora dar de ce anume sunt acuzata nu spune nimic .Iar in privinta concediului de studii am dus o cerere,adeverinta,orarul de la scoala stampilat de secretara cel putin daca nu-mi acorda concediu sa ma puna in grafic in asa fel incat sa ma pot duce la ex dar sefa mea ma pus tocmai sa nu ma duc la ex