avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere impotriva procesului verbal de contraventie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere impotriva procesului verbal de contraventie prin care s-a aplicat amenda pentru parcare

Tocmai am primit amenda 90/180 lei pt ca am parcat masina 5 minute undeva unde era un semn de oprire interzisa... insa complet fara niciun sens, deoarece era in zona rezidentiala. E prima data cand primesc amenda in 11 ani de sofat!
Pot sa fac contestatie impotriva procesului-verbal si sa cer inlocuirea amenzii cu avertisment?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:53, 19 Noiembrie 2014
Dvs aveti acest drept, urmeaza ca instanta sa decida.
Adresati-va direct instantei de judecata, pentru a nu pierde timpul.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Buna ziua,
Da puteti face plangere impotriva procesului verbal de contraventie, o depuneti la Judecatorie in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal
Multumesc. O depun direct la Judecatorie sau o depun la Politia Rutiera, care o inainteaza ei la Judecatorie?
Ma simt putin jenat sa contest o asemenea trivialitate...
O depuneți la judecătoria pe raza căreia s-a săvârșit contravenția, nu la Poliție. Prevederea de mai jos este din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.
ART. 32
(1) Plângerea se depune la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.
...................
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare! dupa 2 luni primita in posta! AndreiMAD AndreiMAD Buna, sunt din Timis, ma numesc Andrei Mladen si: am primit in posta (acum in luna martie) o amenda pentru parcare(in luna ianuarie) intr-un loc interzis in ... (vezi toată discuția)
Amenda locala. Just-drept Just-drept Am stationat cu auto pe un loc unde era indicatorul oprirea interzisa. Eu am rămas in masină, colega mea a mers pana la magazinul unde stationasem, iar in 2 ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda parcare ANDRADAM80 ANDRADAM80 Buna ziua. Am parcat masina timp de 45 de minute pe un trotuar din Bucuresti unde era marcat loc de parcare rezidentiala. Am gasit sub stergator instiintare ... (vezi toată discuția)