avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Orele optionale la gradinita in timpul programului
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Orele optionale la gradinita in timpul programului

Buna ziua, ne confruntam cu o problema. La gradinita unde merge copilul nostru se fac ore de germana in 2 zile pe saptamana si ore de dans intr-o zi in timpul programului. Fetita noastra nu frecventeaza aceste optionale contracost dar sta in aceeasi clasa cu ceilalti copii care frecventeaza impreuna cu educatoarea. Ea sta la program scurt pana la ora 12. Este legal sa se faca aceste optionale contracost in timpul programului?
Cel mai recent răspuns: alla1975 , utilizator 14:55, 20 Noiembrie 2014
Evident ca este legal. Sunt ore optionale din cele 20de ore din saptamana. Copiii au 10 activitati/ore, restul sunt optionale.
Deci orele optionale care trebuie platite din banii parintilor in timpului programului de 20 de ore/sapt sunt legale?
Dar invatamantul de stat nu e gratuit?
Problema dv. este ... ???
elena138 a scris:

Problema dv. este ... ???


Probabil doamna se refera la faptul ca dansa neavand bani sau nedorind pur si simplu sa achite aceste optionale, copilul ei este nebagat in seama in acel interval cand ceilalti participa la optionale si sunt total de acord cu dansa.
Nu este normal sa fie organizate aceste ore optionale platite in timpul orelor de curs, nu toata lumea isi permite sa achite aceste optionale; din pacate asa e la noi: se mizeaza tocmai pe ideea ca nu vrei ca copilul tau sa fie izolat de restul lumii si vrei nu vrei o sa le achiti chiar daca cel mic nu este interesat de materiile predate la optionale.
Spre ex.la scoala unde invata fetita unei prietene in clasa pregatitoare li s-a spus ca in fiecare vineri vor merge la un club de joaca: 8 ron / saptamana. Mamica a intrebat ce se intampla daca nu este de acord ca fetita sa mearga si sa achite cei 36 ron / luna. Raspunsul a fost ca asa s-a stabilit, ca ei se vor tine de program, in acest mod abuziv fiind obligata si ea sa isi lase copilul pt.ca altfel ce s-ar intampla cu el? L-ar lasa singur in clasa in acest interval de aprox. 2 ore timp in care copilul ei ce face? Cine il supravegheaza? Cine raspunde daca i se intampla ceva? Si lista ar putea continua......

Din pacate scoala s-a transformat intr-o adevarata masinarie de facut bani pt.comerciantii care vin si isi promoveaza zilnic produsele> fotografii, reviste (educationale chipurile..insa cand le deschizi mai mult de jumatate din informatie sunt reclame), participari la tot felul de concursuri (cu achitarea unei sume deloc neglijabila, fireste ....) etc. ......Si iata cum scoala isi introduce mana adanc in buzunarele parintilor care nu au ce face si trebuie sa se conformeze in timp ce Ministerul Educatiei nu face absolut nimic pt.copiii nostri!
Din pacate, fiecare vorbeste ce crede, fara legatura cu realitatea. Optionalele sunt optionale, nu obligatorii. Prin urmare, prietena dv. a participat la sedinta in care s-a discutat problema optionalelor si a putut cere lamuriri. Din cauza folclorului promovat la scara larga, s-au refuzat si vaccinarile antipoliomielita, o mamica asistent medical, sustinand ca este spalare de bani. Eu zic sa vorbiti in sedintele la care participati, nu la cafea, in curtea scolii sau pe saituri, spunand ce ati inteles din ce au inteles altii. Daca aveti asa grija de sistemul de invatamant, obligati ministerul sa lucreze cubprofesionisti, nu cu oameni ai partidelor, rude sau amante ale cuiva.

Alte discuții în legătură

Copilaria este mereu prezenta-situatie elev clasa a ii a Anais Banarescu Anais Banarescu Buna ziua, Ce facem daca un parinte/copil nu este de acord cu aceasta costumatie, nu va putea participa? Va fi exclus fiindca nu se integreaza in cadrul ... (vezi toată discuția)
Cine sta cu elevii care nu fac religie n80 n80 Buna seara, va scriu cu rugamintea de a-mi aduce niste lamuriri la ordinul privind ora de religie. Sunt invatatoarea unei clase a II- a, iar ora de religie e ... (vezi toată discuția)
Ora de religie si programul copiilor care nu participa la ea sandoor sandoor Buna ziua, intrebarea mea este in legatura cu ora de religie din scoli, practic saptamana trecuta s-a cerut sa semnam sau nu un formular prin care exprimam ... (vezi toată discuția)