avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune divort

buna ziua!
vreau sa ma ajutati in urmatoarea speta:
sotia mea a intentat actiunea de divort fara sa ma anunte,eu fiind plecat la lucru in alta localitate.
afland prin ajutorul unei persoane de acest lucru,m-am dus sa citesc ce scrie in dosar .acolo am observat ca deja se consumasera doua termene,timp in care deja s-au audiat doi martori si sa facut ancheta sociala de catre primarie.
mentionez ca ancheta sa facut la domiciliul mamei sotiei(ea fiind unul din martori) pentru ca sotia a parasit domiciliul comun impreuna cu fiica mea in varsta de 9 ani si jumatate,motivand ca a plecat deoarece a aflat ca eu sunt impreuna cu o alta femeie.
ceea ce vreau sa intreb mai exact ,este daca la urmatorul termen ,care este pe 12.06.2009 ,pot invoca faptul ca nu am fost instiintat despre acest divort?
mentionez ca in dosar scria ca am fost instiintat de un agent procedural,prin lipirea pe usa locuintei,apoi printr-un anunt intr-un ziar national.
Deasemenea precizez ca in dosar sunt trecut ca locuiesc la adresa cu nr.42B,dar scriptic in acte si faptic domicilul este la nr.42A
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 09:33, 5 Iunie 2009
Asa este procedura in situatia in care ea nu a indicat sau nu a avut cunostinta de ultimul domomicliu al dvs.Nu are cum sa fi ea martor ,intrucat in orice proces de divort pot fi ascultati cel putin 2 martori(din familie ,pana la gradul patru inclusiv).Mergeti pe 12 la termen si solicitati efectuarea anchetei sociale la domiciliul dvs. si cereti doi martori(mama, frate,sora,etc.) si indicati adresa corecta.
Din ce spuneti dvs, inteleg ca e viciata procedura de citare : dvs aveti domiciliul la o alta adresa decat cea indicata de reclamanta, astfel incat, nici citarea prin publicitate nu acopera acest viciu.Asadar, in mod normal, prima zi de infatisare va fi pe 12, cand veti depune intampinare si veti formula probe.Sau depuneti reconventionala si solicitati stabilirea unui program de vizita al minorei etc
va multumesc pt. informatii!
doresc sa intreb cu cat timp inainte de termen pot depune intampinarea si cam ce ar trebuii sa contina?
pot cere in intampinare si custodia minorei?ce este cererea reconventionala?
Rudelor pana la gradul al treilea , inclusiv , cu exceptia descendentilor le poate fi apreciata depozitia , in cadrul procesului de divort.

Intampinarea trebuie sa cuprinda : exceptiile de procedura , raspunsurile la toate capetele de fapt si de drept ale cererii de chemare in judecata (in procedura divortului ea nu e obligatorie , ca si in cazul asigurarii dovezilor , in cazul actiunilor posesorii), motivele , semnatura.
Ea reprezinta un mod de aparare al paratului .Ca regula are caracter obligatoriu , insa poate avea si caracter facultativ .Cererea reconventionala e introdusa de parat , in cazul in care doreste sa invoce pretentii proprii in legatura cu prezenta cauza , aceasta are caracter facultativ.

Intampinarea se depune cu 5 zile inaintea termenului fixat pentru judecata , altfel opereaza sanctiunea decaderii.

In cazul cererii reconventionale , aceasta nu e respinsa ca tardiva , ci se dispune disjungerea , daca ambele parti nu consimt sa se judece impreuna cu cererea de chemare in judecata.(judecarea separata a acesteia).Insa in procesele de divort , disjungerea nu e incidenta.
(datorita legaturii puternice cu cererea de chemare in judecata a cererii reconventionala , ca cerere incidentala).
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
in primul rand depuneti intampinare la dosar cu cel mult cinci zile inainte de termen, explicand ca procedura de citare a fost viciata,apoi va prezentati la termen pe 12.06.unde ve ti cere proba cu martori si ancheta sociala la dvs. acasa.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces divort ContSters74221 ContSters74221 stimati juristi! va rog sa ma ajutati cu explicatii despre un proces de divort in care eu am calitatea de parat.relatez mai jos evolutia procesului: in ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor aida-mommy aida-mommy Buna ziua, As dori sa imi dati cateva detalii referitoare la cele mentionate mai jos. Doresc sa divortez de sotul meu, este african de origine ne-am ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala peste termen ContSters14151 ContSters14151 As avea nevoie urgenta de decizii ale ICCJ si decizii CEDO care sa contina admiterea unei cereri reconventionale peste termenul legal, respectiv odata cu ... (vezi toată discuția)