Buna ziua.
In 2007 parintii mi-au propus sa îmi fac casa in aceeasi curte cu ei,si pe banii lor sa o ridice "la rosu " iar eu sa o termin dupa care sa facem actele de vanzare-cumparare .pentru terminarea casei am contractat un credit cu ipoteca reusind sa o termin.Nu am reusit sa fac actele imediat si am locuit acolo 7 ani fără acte.cand. le-am solicitat sa facem actele acestia nu au mai vrut.mentiinez ca mai am 2 frati unul din căsătoria cu mama si unul vitreg al tatălui înainte de căsătoria cu mama.acum eu am plecat de aculo crezând ca o sa le fortez oarecum mana pentru a face actele .,dar s-a dovediit contrariul penttru ca am rămas doar cu creditul si cu ratele.Exista vreo posibilitate sa îmi recuperez casa sau măcar suma de bani pe care am platit-o ca si rate in cei 7 ani?
Doar prin proces se poate daca nu va intelegeti amiabil la notar la avocat sau la mediator.
Depinde insa de foarte multe aspecte pentru a se face calficarea juridica a actiunii in justitiei.
Daca este facuta aiurea se respinge.
in functie si de documetele ce stau la baza constructiei???
Cine a platit si intocmit documentele necesare constructiei? pe ce nume au fost emise?? ce acte sunt pentru materialele folosite??? si multe altele
Toatea acestea adunate si puse in ordine discutat cu un mediator/avocat si poate asa puteti rezolva ceva.
Din pacate parerea mea este ca nu a-ti procedat bine, mai ales situatia familiala usor incurcata, si eu am frati vitregi si nu as risca sa fac ce a-ti facut dv.
Mult succes si intelepciune.
Marea problema este ca nu detin facturi pt materialele folosite,aveam 24 de ani si "m-a luat valul",toare sunt cumpărate de tatăl meu pt ca eu nu stiam la acea vreme ce trebuie pt o casa,plus ca am avut încredere in ei ca doar sunt parintii mei si nu credeam vreodată ca mi-ar face asa ceva.......
Ce este mai bine?
dia2000
Buna ziua.
Ca sa fiu mai scurt: Mama mea vrea sa faca succesiune dupa moartea parintilor.
Mama are un frate vitreg din partea tatalui,specific (tatal a ... (vezi toată discuția)
Succesiune
mighelita
#-o Problema mea este una mai complicata,sunt sigura ca cel mai indicat ar fii sa am un avocat dar din pacate nu mi-l permit....
Suntem o familie constituita ... (vezi toată discuția)
Partaj
Dobre2
Buna seara !
Am si eu o nelamurire si va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat,raspuns.
Sunt casatorit din 2011 iar in prezent ma aflu la faza de mediere , ... (vezi toată discuția)