avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale revocare administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

revocare administrator

Actionarii A, B, C au solicitat instantei sa dispuna inlocuirea administratorului FN din functie deoarece se face vinovat de starea de insolventa a societatii si de faptul ca unul dintre creditori a solicitat tribunalului declararea deschiderii procedurii de faliment.
Este posibila inlocuirea administratorilor printr-o hotarare judecatoreasca?
Este posibila prin hotarire a tribunalului.

Dar ... daca reusesti sa obtii 75 % la voturi ... poti convoca adunarea generala si poti revoca prin hotarare AGA (la SRL).

Alberto Kurtyan
in legea societatilor comerciale se precizeaza ca numirea si revocarea administratorilor poate fi luata doar de adunarea generala a actionarilor. sa inteleg ca orice actionar care se adreseaza instantei pe acesta chestiune poate avea castig de cauza?
Daca reusesti sa convoci adunarea generala, si reusesti sa obtii majoritatea necesara, poti lua hotarirea in cadrul adunarii generale, fara instanta.

Faci o hotarire si o depui la Registrul Comertului.

Daca nu reusesti convocarea si majoritatea necesara, trebuie sa te adresezi instantei, cu dovezi.

Oricum daca se intra in insolventa/faliment, administratorul va fi suspendat iar lichidatorul va prelua comanda firmei.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2009
ContSters51068, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nestabilire dividend din cauza "blocarii conturilor si proceselor pe rol" Isabela68 Isabela68 Rog sa-mi spuna si mie cineva care sunt consecintele (pentru o societate comerciala si pentru actionari) daca nu s-a stabilit dividendul pe mai multi ani ... (vezi toată discuția)
Adunare aga Cati L. Cati L. Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: este posibil ca actionarul majoritar, cu un nr de actiuni de 90%, sa isi asume responsabilitatile unei adunari ... (vezi toată discuția)
Administartorii pot fi revocati numai de adunarea generala ordinara ? arlandh arlandh Sunt actionar la un SA si am solicitat CA convocarea adunarii generale extraordinare avand ca ordine de zi revocare administratori, revocare cenzori, alegere ... (vezi toată discuția)