avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident, solicitare despagubiri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident, solicitare despagubiri

Buna seara. Am facut accident cu un taximetrist. Politia m-a găsit vinovat. I-am dat asigurarea taximetristului dar el se tot plânge ca durează prea mult pana ii va repara masina si ma tot tachinează ca ma da in judecată pt staționare. Ba imi cere bani de platforma pt a-si duce Masina la service, ba sa il ajut cu banii de la ratele pe care le are. Nu știu ce anume sa fac. Pe de o parte dacă ii dau bani nu ii mai vad cu siguranța, pe de alta parte ma tem ca ma va da in judecată, își va face si un certificat medical si situația va fi mult mai rea. Ajutați-ma va rog cu niște sfaturi si îndrumări. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 16:59, 28 Noiembrie 2014
Daca i-ati dat asigurarea dvs, taximetristul urmeaza sa-si repare masina pe aceasta, ptr ca este preluat riscul asigurat. Faptul ca dureaza atat de mult dosarul de dauna deschis, nu va poate fi imputat dvs. Dumnealui se poate indrepta pe cale separata, tot impotriva asiguratorului, sa-si recupereze venitul nerealizat ca urmare a lipsei de folosinta a autoturismului si a rateolor ce le plateste si nu foloseste masina, si tot ce mai considera dumnealui ca prejudiciu creat.
Dna avocat, am o intrebare pentru dvs. Cum se calculeaza despagubirea pentru cazul prezentat mai sus? Ma refer la despagubirea pentru lipsa de folosinta a masini. Va rog sa detaliati si totodata cu art din lege, ordin.
sfat pentru vinovat: luati legatura cu asiguratorul poate taximetristul are dosarul sistat si vrea sa faca investigati: foto cu autoturismul dvs sau o declaratie de la dvs. fiecare firma de asigurari are un call center, sunati si intrebati in ce stare se afla dosarul pagubitului.
Lipsa de folosinta se calculeaza nu pe perioada de stationare efectiva a masinii ci pe perioada normata de timp necesar reparatiei in functie de tariful orar, declaratie venit inregistrat la primarie sau circa finaciara, uzura de exploatare, etc, adica multi factori. Daca nu anunta la poltie de vatamare dupa intocmirea actelor de accident, orice medical le scoate nu are relevanta, doar eventual intr-un proces civil unde ar putea sa accepte judecatorul acel raport medico-legal.
Despre ratele personale sunt instante care admit altele care resping sa acorde. opinia si decizia nu este unanima.
Tratati omul cu respect, aduceti la cunostiinta de fiecare data ca va pare rau, dar nu aveti cum sa ajutati financiar.
I-ati dat asigurarea. De acolo e treaba lui. Ignorati telefoanele si tot restul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca sorinpocol sorinpocol Avand autoturismul parcat, am fost lovit lovit de o alta masina(taxi). Am fost la asigurator si acesta a spus ca masina fiind parcata in zona indicatorului ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco booyaka booyaka Buna ziua. Am si eu o problema si poate e cineva care ma poate ajuta . Eu sunt agent de vanzari la o firma de distributie si acum 3 zile am facut un accident ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident BogdanClaudiu BogdanClaudiu Buna Ziua, in decursul saptamani trecute am fost implicat intr-un accident in afara orasului Buzau in drum spre o localitate din afara judetului soldat doar ... (vezi toată discuția)