buna seara.am o mare problema.in urma cu 2 ani am avut un accident de masina din vina mea,, cu victime dar nu foarte grav. dupa care in urma cu 2 luni am mai avut unul fara victime ', doar putine pagube materiale. toate din cauza alcoolului.la primul aaccident , dupa ce am trecut prin tribunal , am primit 1500 € amenda, un an de interdictie de condus in franta (permisul meu e romanesc) plus 4 luni de inchisoare cu suspendare.ce credeti ca o sa patesc acum la al doilea accident, fiind recidivist? si avand in vedere ca tot din cauza alcoolului s-a produs si al doilea accident. o sa ma ajute cu ceva la tribunal(18 februarie 2015) faptul ca ma duc la psiholog si ca fac tratament contra alcoolului si ca se fac deja 2 luni de cand nu am mai pus alcool in gura si in plus ca am si un CDI?.... astept parerile voadtre. Va multumesc.
Dvs credeti ca avocatii din Romania cunosc legislatia din Franta?Poate exista si cateva exceptii av romani care lucreaza in Franta dar cred ca 99% din consultantii de pe acest site lucreaza,au studiat si cunosc legislatia romana.Sfatul este sa va adresati unui av francez,stiu ca ustura putin la punga dar cred ca in interesul dvs ar tb sa faceti un efort.
Este bine sa aveti avocat francez deoarece va pot condamna cu executare daca nu cunoasteti ceea ce se intampla in ancheta penala.
Avocatul francez poate tine legatura cu organul judiciar francez si sa expuna motivele pentru care nu va veti prezenta la chemari in Franta.
Avocatul roman se poate ocupa de caz dar va costa mai mult deoarece va costa si cheltuielilende transport si cazarea.
Doar daca ati vrea sa va prezentati in Franta ar putea fi indicat sa aveti avocat roman la urmarirea penala.
Euzic ca este preferabil sa aveti avocat francez, dar nu pe motivul cunoasterii legislatiei franceze ci pentru motivul ca este mai usor asa si mai ieftin la costuri in cazul dvs.
Ma refer in mod special la varianta nedeplasarii dvs. in Franta.