avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imobil cumparat inainte de casatorie- divort/nelamuriri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imobil cumparat inainte de casatorie- divort/nelamuriri

sunt casatorit de 13 ani avem impreuna 2 copii 8-12 ani si dar noi ca parinti nu ne mai intelegem din motivul infidalitati eu o banuiesc ca ma insala dar nu am nici o dovada intrebarea mea este ; a spus ca daca divortez o sa pierd tot casa si copii mentionez ca casa este cu act de vanzare pe numele meu inainte de casatorie nu spun ca nu am facut nimic impreuna dar majoritatea sunt facute din bani mei am vandut din proprietatea mea 200m teren si am investit in casa in timpul casatoriei ea spune ca este investitie camuna a nu vrea sa stea de vorba cu mine sa-mi explice cum stau treburile ca incepe si tipa spunetimi cum sa procedez divortul se poate face si la notariat
Cel mai recent răspuns: ContSters334413 , utilizator 09:13, 21 Noiembrie 2014
Casa n-o veti imparti ca e a dvs, bun propriu. Are un drept de creanta daca ati investit in casa in timpul casatoriei, va trebui sa aduca dovezi ca i se cuvine suma pe care o pretinde. Veti mai imparti bunurile comune, adice cele pe care le-ati cumparat in timpul casatoriei.
Ambii parinti veti exercita autoritatea parinteasca, veti hotari impreuna in ce ii priveste pe copii.
Copiii, daca vor sa stea cu mama, vor pleca sa locuiasca cu ea daca are conditii bune de locuit acolo unde se va muta.
Veti plati pensie pt copii in proportie de 1/3 din venitul dvs.

Divorțul poate avea loc la notar dacă vă înțelegeți cu privire la toate aspectele. Puteți soluționa problema desfacerii căsătoriei și aspectele conexe acestui demers și la mediator, medierea fiind o procedură alternativă la instanța de judecată, care vă oferă beneficii precum costuri mici, timp rapid de soluționare, confidențialitate.Există o rată foarte mare de succes a medierii în materia cazurilor de familie.
Daca sotii sunt de acord cu divortul, casatoria se poate desface pe cale notariala, insa sotii trebuie sa convina asupra tuturor aspectelor referitioare la:
- numele pa care il poarta dupa divort,
- exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti,
- stabilirea locuintei minorilor dupa divort,
- modalitate de pastrare a legaturilor personale cu minorii dintre parintele separat si fiecare dintre copii si
-stabilirea contributiei parintilorla cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.
Competenta aparatine notarului public de la locul casatoriei sau ultimei locuinte comune a sotilor.
Primul aspect, casa si investitia va revin dumneavoastra in caz de partaj, cu motivarea ca imobilul a fost dobandit inainte de casatorie iar investitia sa realizat prin vanzarea unui bun propriu a cauri valoare inlocuieste investitia.

Al 2-lea aspect si cel mai important, asigurati-va ca suspiciunile dumneavoastra sunt intemeiate, noi barbatii aveam asa inclinari catre gelozii......
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
ContSters334413, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort partaj cu copii minorii gogu002 gogu002 am o problema foarte dificila, sunt casatorit de 13 ani am doi copii minorii 8-12 si nu ma mai inteleg cu sotia nu cred ca mai avem sentimente de ... (vezi toată discuția)
Act donatie Crs81 Crs81 Bună ziua, Am si eu următoare problema: sotul meu a primit o casă de la părinții lui înainte de a ne casatori. Casa i-a fost cedata prin act de ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu copil minor NicMirela NicMirela Buna ziua, As dori sa stiu daca putem divorta la notar avand in vedere ca avem un copil minor (6 ani).Mentionez ca locuim separat din februarie 2015,iar din ... (vezi toată discuția)