Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul dvs.In urma unui inventar efectuat la locul de munca,angajatorul a dispus incheierea contractelor de munca a mai multor angajate,inclusov a mea(cu toate ca momentan sunt in concediu de maternitate,incepand cu data la CAre cele 126 de zile de concediu iau sfarsit).Vreau sa stiu daca voi mai beneficia de indemnizatia de crestere a copilului si daca in aceste conditii mi se va mai aproba cererea de concediu crestere copil.Cum ar trebui sa porcedez?
Va multumesc!
Art.60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
d) pe durata concediului de maternitate;
....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
1. In acest sens, contestati decizia de concediere.
2. Nu mai are cine sa va aprobe cererea de CCC, daca s-a incetat raportul de munca.
3. Care este data incetarii c.i.m. si cu ce articol?
Am omis sa precizez:am nascut pe data de 7.11.2014.Data incetarii cim este 5.01.2015,cand se va incheia perioada concediului de maternitate.Cim inceteaza in temeiul art 248 alin(1) lit e) din Codul Muncii.In cazul in care as dori suspendarea cim din data in care se implinesc cele 42 de zile de concediu post natal(undeva in jur de 19.12.2014) as avea vreo sansa sa mi rezolv situatia?
In speta, este vorba despre o concediere disciplinara (art.61 lit.a C.mun.). Dvs pana la terminarea concediului de maternitate aveti deja suspendat de drept c.i.m. O alta supendare nu mai poate interveni pana la terminarea acestuia.
Dupa cum am mentionat in intrebarea mea,undeva in luna mai s a efectuat un incentar,in urma caruia s au constatat lipsuri in gestiune.Incepand cu luna mai,s au desfacut contractele de munca mai multor colege(de fapt a tuturor celor care am fost angajate pana la data inventarului).Stiu ca in perioada concediului de maternitate cim este suspendat.ma refeream la situatia in care mi as luat strict acele 42 de zile de concediu post natal.Data de 5.01.2015 ar include toate zilele de concediu ramase din totalul de 126 de zile prevazute.
Daca nu va intereseaza sa contestati decizia de concediere, atunci nu mai aveti ce sa solicitati angajatorului acordarea CCC, intrucat din data de 06.01.2015 nu mai sunteti angajata acestuia.
Asadar, veti solicita numai completarea si eliberarea actelor necesare depunerii dosarului pentru indemnizatia CCC.
Concediu prenatal
Alex2yo4u
Buna seara,
sunt o graviduta in 5 luni,iar peste 2 luni,mai exact pe 10 iulie implinesc 1 an de munca in actuala firma.
Intrebarea mea este cand trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu copil
Elena Florescu
Buna ziua...am si eu o nelamurire..am fost insarcinata si am intrat in concediu de la 1 mai,si am nascut pe 11 iunie.Cei de la primarie mi.au spus ca dupa 42 ... (vezi toată discuția)