avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

o persoana vrea sa vinda alteia un teren pe care nu are nici un act. Este in creerul muntilor, sint niste acareturi pe care le-a construit si in care a locuit - spune - cu ani in urma. Si a folosit acest teren dinainte de revolutie. Mi-a cerut sfatul. Il cer si eu.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:12, 21 Noiembrie 2014
Ar putea invoca uzucapiunea, depinde daca sunt indeplinite conditiile acesteia. Depinde si de situatia juridica a terenului (este sau nu inscris in CF?).

In functie de situatia concreta, de modalitatea in care a ajuns in posesia terenului, un avocat va poate da mai multe detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea de 30 de ani rasvan20 rasvan20 Tatal meu a cumparat cu chitanta de mana in 1974 un teren in suprafata de 70 mp de la unul dintre cei doi proprietari ai terenului in suprafata de 190 mp. S-a ... (vezi toată discuția)
Posesie teren intravilan mia26maria mia26maria Cum as putea intra in posesia unui teren de 6 ari care se gaseste in gradina casei mele, insa terenul apare pe numele unui vecin demult decedat (50 de ani), in ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa folosesc uzucapiunea ??? 44axa 44axa Detin un teren de 250 mp pe care am si o mica constructie,, fara forme legale ,, din anul 1990. Terenul este situat intre o cale ferata si albia unui rau .Nu ... (vezi toată discuția)