avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitie imobil de catre unul din sot, fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitie imobil de catre unul din sot, fara implicarea celulialt

Buna ziua!
Doresc sa atrag atentiei dumneavoastra un subiect in care poate multe persoane sunt in cauza.
Eu sunt casatorita, intrebarea e scurta: exista vreo posibilitate de a achizitiona un imobil care sa fie doar proprietatea mea (deci nu bun comun cu sotul meu). Adresez aceasta intrebare, intrucat sotul meu a avut/inca mai are probleme cu un credit pe care nu l-a achitat in totalitate, acesta fiind contractat inainte de casatoria noastra si nu am vrea sa intampinam anumite probleme, pana reusim sa solutionam cu imprumutul respectiv (repet - neachitat).
Si daca stie cineva, daca am cumparat o locuinta, in urma cu doi ani prin programul Prima Casa, exista vreo interdictie de a achizitiona un imobil, inainte de achitarea creditului acestuia?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:59, 21 Noiembrie 2014
1. Puteti achizitiona un imobil bun propriu prin procuratori de fonduri prin donatie. Atunci bunul achizitionat ar fi al dvs propriu, deoarece banii vi se doneaza exclusiv dvs si nu si sotului, asta in cazul in care nu ati incheiat vreo conventie matrimoniala si sunteti casatorita sub regimul comunitatii legale de bunuri. Se or face doua contracte intr unul singur vanzarea cu procuratori de fonduri prin donatie.
2. Nu exista o interdictie prin care dvs sa dobanditi alt imobil, daca anterior ati achizitionat unul prin prima casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare hera2001 hera2001 Buna seara, in cazul in care doresc sa achizitionez un apartament impreuna cu sotia mea ( ea are un credit de nev. personale pe 10 ani la care nu a mai achitat ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil Frau Lehrerin Frau Lehrerin Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit ... (vezi toată discuția)
Drepturi sot in caz de divort ursica ursica Sunt casatorita si impreuna cu sotul meu si cei doi copii minori locuiesc intr-un apartament din Bucuresti cumparat pe numele tatalui meu. Pentru ... (vezi toată discuția)