avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... speta: incalcare teritoriu (teren)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

speta: incalcare teritoriu (teren)

Buna ziua. Detin o parcela,cu acte in regula, intabulata. Un vecin si-a construit gardul si pe o parte din terenul meu, suprafata de care ma priveaza in momentul de fata fiind de aproximativ 1,5 ari. Vecinul respectiv nu vrea sa prezinte actele proprietatii sale, sustinand ca gardul imprejmuieste doar suprafata lui de teren.Ce solutii ar fi sa rezolv problema? Am avut clienti pentru teren care au renuntat la achizitie din pricina asta. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: paulbradatan , utilizator 10:10, 22 Noiembrie 2014
Trebuie sa investiți instanta cu o cerere de granituire in care sa solicitati stabilirea liniilor de hotar.
Multumesc pentru promptitudine. Nu cunosc insa pasii care trebuie urmati. Se face intai o plangere la politie? Primul meu gand a fost sa daram gardul, dar nu as vrea sa dau dovada de lipsa de caracter, nu as vrea sa ma cobor la nivelul celor care mi-au incalcat dreptul de proprietate...si nici nu cred ca este legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare vs titlu de proprietate danutztdy danutztdy Bună ziua, am cumpărat în 2015 o casa veche cu o anexa(construita cu autorizație plan amplasament etc), sa facut intabularea pe numele vechiului proprietar ... (vezi toată discuția)
Amplasare gard abuziv pe proprietatea mea de catre vecin cosmin_curuci cosmin_curuci Buna ziua. o sa incerc sa fiu cat mai explicit in legatura cu problema mea: cand am construit casa,am facut cadastrul,suprafata masurata gasita a fost de 837 ... (vezi toată discuția)
Desfiintare gard fara autorizatie nicoconta nicoconta O persoana A imprejmuieste o bucata de teren de la CAP pe care se afla o groapa de gunoi, dupa care o curata si o transforma in teren bun de folosit. Dupa ... (vezi toată discuția)