Pe 6 noiembrie mama mea a fost dusa cu salvarea la Elias fiindca spitalul Fundeni nu are primiri urgenta.Ea este diagnosticata din 2001 cu maladia Crohn si tratata de 10 ani la Fundeni.
Am ajuns cu ea la Elias in jurul orei 18 :00 pana la ora 20:00 nimeni sa nu spuna nimic.La ora 20:00 a iesit o doamna Doctor spunand citez "Stiti de ce boala sufera mama dumneavoastra?Acum are ocluzie intestinala si am vorbit si cu chirurgul si nu doreste sa o opereze." Intrebata ce urmeaza a spus ca nu are sanse deloc de supravietuire si sa ne asteptam deja.Ca este dependenta de aer si ca tensiunea ei este 6-7.Am intrebat daca nu cumva este sub-ocluzie sau ocluzie mecanica (mama mea avand mai multe episoade de acest gen.) Raspunsul dumneai a fost NU.
La ora 21 mama este dusa pe salon pe motiv ca la camera de garda nu mai sunt locuri.In salon nu a fost nici un instrument de luat tensiunea permanent nici oxigen.Aveam doar pe o masa chibritul si lumanarea.Am comunicat la camera de garda, la doamna doctora sa ia lista de medicamente date la fundeni.Nu s-a intamplat nimic si ca mama nu are voie anumite medicamente.
A trecut prima noapte a doua zi doctora ramasese :O uimita ca traieste si spune "Am trecut si peste asta!." Pe 8 noiembrie mama reuseste sa iasa la baie si lucrurile reintra la normal. Insa la 11:00 ii este administrat "CEVA" si mama intra in criza de frison puternic, ii scade tensiunea si deja devine palida.I s-a administrat alvocamin si paracetamol. (alvocamin nu are voie). La 10 minute dupa criza a a facut febra 38 .Dupa criza imediat intreb de la ce este fiindca este prima data asa ceva. Asistenta imi spune ca eu nu inteleg corpu uman si ca asa reactioneaza uneori antibioticu cand scoate nu stiu ce bacteri la suprafata. Intreb pe doamna asistenta daca mama urmeaza acum vrun test sau ceva care sa ne spuna cauza mi se spune NU.Daca diseara i se administreaza acelasi antibiotic si dumneai mi-a confirmat ca DA.
Atunci am sunat imediat la Fundeni sa cer mutarea catre dumnealor.Prima data al telefon mi-a spus sa astept pana luni sau sa vorbesc cu cei de la Elias pentru mutare.Am aflat imediat ca mutarea ar fi durat si ca se aproba foarte greu. Asa ca am resunat la Fundeni insa la telefon nu mi-am dat seama ca este alt domn si l-am intrebat doar daca are locuri libere.Dumnealui mi-a spus ca DA si ca daca doamna ei doctora a cerut sa o aduc acolo atunci sa o aduc.
Am cerut externarea la cerere (foarte binevoitori la externare ..a durat 10 minute sa pot sa o iau pe mama de acolo cu toate ca inainte ma rugam 20 minute sa-i ia temperatura acum in 10 minute avea si temperatura si tensiunea luata).:)):)).
Am plecat in jurul orei 13:00 de la Elias cu taxiul direct spre Fundeni.Sperand ca totul va fi roz si bine acolo, insa surpriza.Domnul cu care vorbisem la telefon ultima oara era foarte fustrat ca vezi doamne "am fugit din spital". A urlat tipat la mine si mai mult in sictir ia facut internarea...insa nu inainte de a da un verdict care schimba complect lucrurile . Infectie cu clostridium difficile cu toate ca i-am zis ca antibioticul este Metronidazol.Ma pus sa ii duc "fecalele" la Matei Bals pentru analiza ca la ei in weekend nu merge laboratorul , cu toate ca nici la Matei Bals in weekend nu merg laboratorul. Am plecat la Matei Bals insa cei de acolo au luat analiza si mi-au spus ca nu cred ca ar fi facut asa ceva in conditile in care Antibioticul este Metronidazol, acest antibiotic fiind folosit la tratarea Clostridium difficile.Fiind vineri si cu asa verdict mama a fost izolata, un fel de izolare de mai mare rasul. Domul doctor a scos pacienti din salon insa pe mine sau fratele meu in varsta de 16 ani ne-a lasat sa intram.Nu ne-a spus nici o masara de prevenire.In prima instanta doamna asistenta era mascata toata cand ia luat sange, insa la 10 minute dupa ce a dus-o pe salonul cu pricina a venit fara masca sau manusi.De vineri pana marti a fost izolata mama.Izolata doar de pacienti fiindca ea putea parasi salonul, aveam voie sa mergem la ea fara nici o problema.Marti seara i-a iesit in sfarsit analiza care a dat verdictul.Nu are clostridium difficile la fel cum au spus cei de la Bals si cum au spus si doamnele asistente de la fundeni ca dumnealor nu cred asa ceva.
1) De unde stia domnul cu pricina ca venim de la Elias fiindca lui nu i-am comunicat nimic de externare sau spital.
2) A dat un verdict cu toate ca era tratata cu Metronidazol antidotul la cel clostridium.
3) Nu a pus problema nicio o secunda ca fiind o reactie adversa la acel medicament dobandita.
Pe 12 mama este externata si pe 13 merg cu ea la Elias sa-si ia fisa de acolo.Insa acolo avem parte de alta surpriza dupa ce mortul era pe picioare.La primirea fisei de externare era scris sub-ocluzie si ca a avut frisoane continu care s-au mentinut pana a fost trata cu alvocamin.Nu s-a mentionat deloc de FEBRA. Efectiv episodul cu reactia adversa a disparut din fisa mamei.#-o
Ce se poate face in acest caz inafara faptului ca nu am sa mai merg la Elias niciodata!
Nu tot la Elias l-au "rezolvat" si pe Sergiu Nicolaescu ?
Omul sfinteste locul , probabil ati nimerit pe cineva slab pregatit , personal am avut o experienta demna de fimele americane pentru o taietura cu flexul la mana , m-am mirat de cat de repede si profesional s-au miscat .
Buna seara
.
Ar fi cateva aspecte de clarificat:
1. Nu ati specificat care erau simptomele clinice pentru care ati decis sa o internati pe mama Dvs. in regim de urgenta;
2. Care era schema de tratament de intretinere al pacientei pentru boala cronica (Crohn)? Acesta includea si Metronidazolul, corticosteroizi, antibiotice cu spectru larg, salazopyrina, eventual Remicade ?
3. Ati aflat ce era acel "CEVA" administrat, dupa care s-a modificat tabloul clinic? Nu era cumva o forma de CORTICOSTEROID puternic (ceea ce ar putea explica ipoteza medicului de la Fundeni privind o potentiala "activare" a unei infectii latente cu Clostridium difficile (in genere infectie nozocomiala, in cazul pacientilor cu internari frecvente) ? Foarte important acest aspect, inclusiv in ceea ce priveste instalarea febrei la scurt timp dupa administrarea acelui "CEVA".
4. Mama dvs. a mai suferit interventii chirurgicale in legatura cu boala Crohn (rezectii partiale de intestin, diverticulite, hernie, etc) ? Daca da, specificati felul acestora. Este important, pentru a ne putea da seama cat de sever se poate manifesta tulburarea intestinala (malabsorbtie) in cazul dansei;
5. Niciodata nu este indicat sa va prezentati la alt medic decat cel curant al bolii cronice fara un istoric (dosar medical in copie) al bolii. Boala Crohn este o forma de inflamatie intestinala idiopatica, cu elemente de boala autoimuna, nu de putine ori asociata cu forme de sarcoidoza (diagnosticata sau nu) si este dificil de tratat, chiar daca medicul are toate elementele evolutiei bolii, tocmai pentru ca este idiopatica, si cauzele si mecanismele bolii sunt cvasinecunoscute.
Sa nu va inchipuiti ca medicina actuala este o stiinta exacta; exista milioane de intrebari la care nu exista inca raspuns, iar de multe ori medicii decid sa administreze un anumit tratament pentru a castiga timp, in cazuri de urgenta. Inceperea unui anumit tratament poate confirma sau infirma un diagnostic din cele multe care fac parte dintr-un diagnostic diferential... De altfel, febra in jur de 38 grade si frisoanele sunt simptome uzuale la 75 % din pacientii diagnosticati cu boala Crohn. Sunteti convinsa ca mama dvs. nu a mai prezentat febra in cei 13 ani decand a fost diagnosticata cu boala Crohn? Nici macar in fazele de "flare-up", de criza recurenta a bolii ?
Reclamatie
Anca belu
Buna ziua. Unde pot depune o reclamatie Doamnei Doctor medic neurolog la? Fratele meu este diagnosticat cu epilepsie de la varsta de 3 luni si a fost tratat de ... (vezi toată discuția)