avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 230/2007, interpretare.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 230/2007, interpretare.

Aliniatul (3) din articolul 20 exclude obligatiile prevazute la aliniatele (1) si (2) ?
Adica eliberarea acelei adeverinte nu mai este obligatorie?
CAZ AUTENTIC. La incheierea unui contract de vanzare-cumparare partile declara, fara a prezenta adeverinta, ca nu sunt datorii - desi acestea existau - si se mentioneaza ca in cazul ca exista vor fi preluate de cumparator. Acesta insa nu recunoaste existenta lor si refuza sa le achite.
Cu multa stima, Constantin Asandei.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:10, 1 Iunie 2009
Este obligatorie prezentarea adeverintei la notar "care să reprezinte dovada achitării la zi a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari" conform alin 2.
Altfel "actele de înstrăinare încheiate cu nerespectarea acestei obligaţii sunt nule de drept" .
Aliniatul 3 vine doar si ajuta, completeaza, da o posibilitate de deblocare a situatiei in cazul in care vanzatorul nu are posibilitatea sa achite datoriile. Si-atunci leguitorul a prevazut si posibilitatea ca viitorul proprietar sa poata prelua datoriile fostului proprietar , dar acest lucru sa fie consemnat in contract, proprietarul nou sa fie constient de ceea ce cumpara.

Se rezolva situatia in instanta daca noul proprietar nu intelege sa achite datoriile preluate asa cum scrie de fapt si in contract.
Se rezolva in instanta...da! Acum este mai indicat sa se recurga la mediatori, dureaza mai putin si fata in fata se vede mai bine solutia. Dar daca adm. de la vechea locuinta nu vrea sa iti elibereze fondul de rulment? Tot in justitie? Nu castigam, pt ca este protejat de primarie si de politie. Nu este singura suma pe care am platit-o degeaba. Iar cu falsuri produse in asociatii, e plina lumea!
peraspera a scris:

Dar daca adm. de la vechea locuinta nu vrea sa iti elibereze fondul de rulment? Tot in justitie? Nu castigam, pt ca este protejat de primarie si de politie. Nu este singura suma pe care am platit-o degeaba. Iar cu falsuri produse in asociatii, e plina lumea!


Am avut mai multe cazuri de retragere a proprietarului din asociatrie prin vanzarea apartamentului. In cateva cazuri proprietarul si-a retras fondul de rulment la cerere, dupa ce s-au achitat toate datoriile, adica la vreo 2 luni dupa vanzare, atunci cand apare lista de plata. In alte cazuri acest fond de rulment a ramas in contul si pe numele cumparatorului care a achitat numerar suma vanzatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare datorii ioanadoljenco ioanadoljenco Buna ziua, In sept 2011 sora mea a achizitionat un apartanemt. La predarea apartamenului fostii proprietarii aveau obligatia sa achite toate datoriile, insa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vanzare apartament Almaris Almaris La vanzarea unui apartament un proprietar trebuie sa faca dovada ca nu are datorii catre asociatia de proprietari. Desi adeverinta se elibereaza in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere ale fostului proprietar mireille_ngu mireille_ngu Am cumparat acum aproape 2 ani un apartament in care inca nu ne-am mutat. In contractul de vz-cump se stipuleaza un termen de 2 luni de la data incheierii ... (vezi toată discuția)