avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de la statul Italian
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de la statul Italian

Buna ziua, o persoana care are varsta de 60 de ani,are pensie in Romania si lucreza in Italia , are sase ani lucrati in Italia cu acte in regula ,persoana respectiva vrea sa revina in tara , iar la varsta de 66 de ani (varsta la care se poate iesi la pensie in Italia) poate depune actele de pensionare in Italia pentru cei sase ani lucrati , poate beneficia de pensie si de la statul Italian?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:29, 24 Noiembrie 2014
1. Poate depune actele de pensionare si in Italia.

2. Se va lua in calcul si stagiul de cotizare din Romania.
Persoana are deja o pensie anticipata in Romania , sa inteleg ca se va face o singura pensie ? Nu poate primi pensie si din Italia si din Romania ?
1. Va primi pensie din fiecare stat in parte, conform legilor din fiecare stat.

2. Fiecare stat va lua in calcul si stagiul de cotizare din celalalt stat (dar numai stagiul, nu si contributiile platite).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime realizata in strainatate si in tara - pensie comunitara valica48 valica48 Buna ziua! Ma apropii (vertiginos) de varsta pensionarii. Am adunat 15 ani in Romania si 23 in Italia. In ce mod imi vor calcula pensia? La ce varsta pot iesi ... (vezi toată discuția)
Calcularea pensiei de la statul italian daniel76 daniel76 Buna ziua, am si eu o intrebare daca beneficiez de pensie de la statul roman de 3 ani si lucrez cu forme legale in Italia de 7 ani pot beneficia de pensie si ... (vezi toată discuția)
Recunoastere grupa a ii-a ca vechime in alte state anncapopescu anncapopescu Buna ziua, Va scriu in legatura cu o situatie a tatalui meu. A lucrat in Romania si Italia, dupa cum urmeaza: Romania: - 26 ani contribuiti - 5 ani de ... (vezi toată discuția)