avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie pv contraventie. chemare in garantie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie pv contraventie. chemare in garantie

Buna ziua,

Avem incheiat un contract cu un tert, care avea stabilite niste obligatii, obligatii ce nu au fost executate. Ca urmare a neexecutatii obligatiilor acestuia, subscrisa a fost sanctionata contraventional. In cadrul contestatiei impotriva procesului verbal se poate formula si cerere de chemare in garantie a tertului care nu si-a executat obligatiile?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lemontee , utilizator 11:07, 24 Noiembrie 2014
Salut!
Se poate formula cerere de chemare in garantie, dar cel mai probabil se va respinge pt ca societatea dvs trebuia sa respecte legea. Nu are imp daca dvs ati incheiat un contract cu alta societate pt indeplinirea obligatiilor ce va revin. Dvs raspundeti pentru contraventia savarsita. Cealalta societate pe care dvs ati angajat-o sa execute anumite, indeplineasca anumite obligatii, raspunde civil in baza contractului incheiat.
Pararea mea este ca se va respinge cererea de chemare in garantie, deoarece dvs trebuia sa luati toate masurile pt indeplinirea obligatii prevazute de lege.
In plangere, ar trebui sa solicitati, In subsidiar, inlocuirea masurii aplicate cu masura avertisment, motivat de aceasta situatie cu terta persoana care nu a indeplinit obligatii asumate prin contract.
Asa vad eu lucrururile. Cu siguranta sunt si alte pararei.
Multumesc pt. raspunsul prompt.

Tot asa m-am gandit si eu, urmand sa formulam o alta actiune pentru neexecutarea obligatiilor asumate prin contract, actiune prin care sa solicitam achitarea tuturor sumelor achitate de subscrisa ca si amenzi, precum si sumele necesare realizarii acestor lucrari..

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune contract de vanzare cumparare produse paul_2008 paul_2008 Ma confrunt cu o mare dilema. Va rog dati-mi cateva sfaturi: - societatea comerciala la care lucrez a incheiat un contract de vanzare cumparare produse cu o ... (vezi toată discuția)
Este titlu executoriu promisiunea bilaterala de vinzare cumparare- autentica? br_nicku br_nicku Am o mare dilema! #-o Am calitatea de promitent cumparator intr-o Promisiune bilaterala de v/c , incheiata in fata unui notar public. Am ... (vezi toată discuția)
Executare silita. florinrob florinrob Buna ziua, am o problema. Bunul mobil (utilaj) al unui debitor aflat sub sechestru asiguratoriu, inregistrat la Registrul electronic de garantii, a fost ... (vezi toată discuția)