avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare administrator

Buna ziua,
in situatia in care prin Hotarare AGA se hotaraste schimbarea administratorului, cui ii revine obligatia de a inregistra mentiunea la Registrul Comertului ?
mai are vechiul administrator vreo obligatie in acest sens, daca da potrivit carui text de lege ?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: george141414 , utilizator 10:24, 24 Noiembrie 2014
Societatea comercila are obligatia de a modifica actul constitutiv si de a inregistra schimbarea administratorului. Prin nementionarea la ORC a hotararii, aceasta un este opozabila tertilor, plus ca nici in certificatele constatatoare nu o sa apara noul administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere si cesinarea unei societati de la 2 asociati la altii 2 alex-liviu alex-liviu Am incheiat un act aditonal la notariat pentru transmiterea socitatii si cesinarea contracost a capitalului social a s.c. pe care am adminirtrat-o impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator srl Catalin1313 Catalin1313 Cum poate un administrator de SRL sa renunte la functie in cazul in care nu mai doreste sa aiba aceasta functie si asociatii refuza sa-l schimbe? Va ... (vezi toată discuția)
Cesiune Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna seara, Intampin urmatoarea problema: Se da un SRL cu asociat unic si 4 persoane implicate in aceasta poveste. A este primul asociat. Pe 01.05 acesta ... (vezi toată discuția)