avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare sau de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare sau de intretinere

As vrea sa aflu date despre cum o bunica poate face unui nepot act de intretinere sau contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere?
Rog date clare !
Dumneavoastra scrieti un rand jumate si doriti de la noi date CLARE.
Credeti ca noi dam cu ghiocul?

Ce anume va intereseaza?
CUM poate bunica sa faca actul? Simplu. La notar - are el niste ...modele de acte
Ce trebuie sa cuprinda el pentru a fi un act "destept" si nu un model care vi se potriveste ca nuca'n perete? - asta stie avocatul, dar e foarte important cine il intreaba. Daca avocatul redacteaza actul pentru bunica s-ar putea ca mai tarziu sa-l doara inima pe nepot. Si viceversa. Ori, daca-l intreaba si bunica si nepotul, atunci ar putea gandi actul destul de echilibrat.

Spuneti dvs intai mai CLAR ce anume doriti de la noi si poate reusi sa va raspundem.
Nepotul asta e matur sau are vreo 3 anisori? Niste unchi/matusi suparati pe ce vrea bunica (adica mama lor) sa faca pentru nepot ar avea? Sau nepotul asta provine de la singurul copil al bunicii?
Vedeti dvs, sunt o gramada de detalii fara de care riscam sa vorbim doar ca sa ne aflam in treaba.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
romascanu, moderator
sau printr-un contract de mostenire cu clauza de intretinere.
toate actele se fac printr-un notar.
trebuie detalii clare si concrete, despre ambele persone implicate in acel act
Un contract de mostenire recomand si eu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare locuinta bahama400 bahama400 Care este cel mai potrivit act pe care o matusa trebuie sa-l faca cu mama mea la notar pentru cedarea unui apartament (contract de vanzare cumparare, contract ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire casandra_codau casandra_codau buna seara!am si eu o problema...in urma cu cativa ani bunica si-a impartit averea...fiului cel mic i-a dat casa printr-un contract de mostenire...de atunci si ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune cristi453 cristi453 buna seara am si eu o problema cu o mastenire ramasa dupa un bunic din partea tatalui care a decedat de curind si tata este decedat de 8 ani acuma eu sunt ... (vezi toată discuția)