avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CASS calitate coasigurat pentru sotie - administrator ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CASS calitate coasigurat pentru sotie - administrator de firma

Buna ziua !

As dori sa o trec pe sotie pe asigurarea mea dar nu este posibil pentru ca are firma.Firma a mers pe minus si figureaza la administratia financiara cu venituri din dividende de 35 de lei.

Poate sotia sa devina coasigurat daca suspenda firma sau o doneaza sotului?Eu sunt anagajat si as dori sa iau sotia pe asigurarea mea.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 13:33, 28 Noiembrie 2014
Puteti sa declarati la locul de munca sotia ca persoana aflata in intretinerea dvs. si coasigurat, dar numai daca nu are venituri proprii. Preluati dvs. firma si dupa ce sotia nu mai figureaza cu venituri poate deveni coasigurata pe asigurarea dvs.
Daca suspenda firma ea figureaza dupa aia ca persoana fara venituri ?
Da, e in regula si cu suspendarea firmei. Important e ca adeverinta de la finante sa fie cu venituri zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass calitate coasigurat pentru administrator si asociat unic societate comerciala fara venit robby76 robby76 Sunt administrator si asociat unic intr-un SRL, fara contract de munca sau alt contract cu firma pe care o detin si ca atare fara venituri. De curand a trebuit ... (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile si demersurile pentru a deveni coasigurat cas? virgil_xxl virgil_xxl Buna ziua. Am o mare nelamurire cu casa de asigurari de sanatate si am incercat sa ma informez prin telefon dar nici ei nu stiu exact... Problema sta in felul ... (vezi toată discuția)
Coasigurare de sanatate biid biid La intreprindere mi-au solicitat o declaratie a sotiei, in fata unui notar public ,cum ca nu are nici o sursa de venit .Nu de la fisc?!. Am primit la ... (vezi toată discuția)