avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie

Buna ziua! as dori sa adopt un copil si m-ar interesa daca creditul ipotecar pe care il am la banca ar fi o piedica in calea acestei adoptii??multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:08, 25 Noiembrie 2014
Parerea mea este ca nu are nici o legatura.

Creditul in sine nu ar fi o piedica. Presupun ca, dupa oarece scaderi (dupa achitarea datoriilor lunare) va ramane ceva mai mult decat ... :) vorba aceea: de trecut strada ...

Conditia legala este aceasta:

Adoptatorul sau familia adoptatoare trebuie să îndeplinească garanţiile morale, precum şi condiţiile materiale necesare creşterii, educării şi dezvoltării armonioase a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare articol 461 (2) din codul civil alina1989 alina1989 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi ziceti si mie la ce lege speciala se refera art.461 (2) din Codul Civil ? Textul est urmatorul:«Indeplinirea conditiilor ... (vezi toată discuția)
Adoptie iconita iconita Buna seara !Sunt pensionara, am 68 de ani. Asi dori sa stiu daca la acesti ani eu pot adopta o fetita.Am un baiat mare care este la casa lui, deci stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor loana1 loana1 buna ziua! as dori sa stiu daca pot afla daca o persoana are dosar de divort depus la judecatorie. din pacate nu stiu in ce zona s-a depus dosarul, stiu ... (vezi toată discuția)