avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Concurenta neloiala ?!
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Concurenta neloiala ?!

Am colaborat fara contract ( ca PFA ) 2 luni cu o firma. Mi-a fost promis contractul de colaborare prestari servicii, dar nu s-a materializat. In aceasta perioada am adus contracte ( pe care el le-a semnat ), parteneri noi, sponsori. Pentru ca mi-am dat seama ca urmareste alte scopuri, am oprit colaborarea. Am apucat sa-i emit totusi o factura ( incasata ) unde am scris ca face parte din Contractul 01 ( inexistent ) de prestari servicii. Pot primi de la Dumneavoastra un model de Contract Prestari- Servicii ?
Intrebare : Mai merita sa lupt si cum pentru aceasta nedreptate ? Pot cere daune ? Ce cheltuieli pot avea ?
Cel mai recent răspuns: Viviana Serni , Avocat 16:04, 30 Noiembrie 2014
Contractul de prestări servicii se adaptează particularității fiecărei colaborări, în funcție de cadrul, drepturile și obligațiile părților, locul desfășurării activității.

Dacă ați emis o factură pentru un contract inexistent, inseamnă că doar ați oferit acestei firme o bază "legală" pentru a-și deduce o cheltuială făcută pentru activitatea dvs. la negru.

În schimb, pe dvs. v-ați expus.

Lua-ți-vă un avocat să vă ajute să anulați totul și s-o luați în mod legal de la capăt.
Opinia mea este că cea mai bună metodă pentru dvs. este să rezolvați problema amiabil. Altfel, consecințele pot fi penale de ambele părți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare 17gil 17gil Buna ziua, In urma cu aproape un an am colaborat, timp de doua luni, cu o societate de transport. Asiguram livrarea marfii si incasam banii/ rambursurile ... (vezi toată discuția)
Emitere de facturi abuzive silviandsi silviandsi Buna ziua, sunt posesorul unei Intreprinderi Individuale di anu 2012 , an in care am incheiat un contract de prestari servici cu o firma care se ocupa cu ... (vezi toată discuția)
Colaboare profesionisti din domeniul teatrului madalina8392 madalina8392 buna ziua! m-ar interesa care este forma optima de colaborare intre o persoana juridica (in calitate de producator de spectacole) si actorii care urmeaza sa ... (vezi toată discuția)