Am colaborat fara contract ( ca PFA ) 2 luni cu o firma. Mi-a fost promis contractul de colaborare prestari servicii, dar nu s-a materializat. In aceasta perioada am adus contracte ( pe care el le-a semnat ), parteneri noi, sponsori. Pentru ca mi-am dat seama ca urmareste alte scopuri, am oprit colaborarea. Am apucat sa-i emit totusi o factura ( incasata ) unde am scris ca face parte din Contractul 01 ( inexistent ) de prestari servicii. Pot primi de la Dumneavoastra un model de Contract Prestari- Servicii ?
Intrebare : Mai merita sa lupt si cum pentru aceasta nedreptate ? Pot cere daune ? Ce cheltuieli pot avea ?
Contractul de prestări servicii se adaptează particularității fiecărei colaborări, în funcție de cadrul, drepturile și obligațiile părților, locul desfășurării activității.
Dacă ați emis o factură pentru un contract inexistent, inseamnă că doar ați oferit acestei firme o bază "legală" pentru a-și deduce o cheltuială făcută pentru activitatea dvs. la negru.
În schimb, pe dvs. v-ați expus.
Lua-ți-vă un avocat să vă ajute să anulați totul și s-o luați în mod legal de la capăt.
Opinia mea este că cea mai bună metodă pentru dvs. este să rezolvați problema amiabil. Altfel, consecințele pot fi penale de ambele părți.
Delapidare
17gil
Buna ziua,
In urma cu aproape un an am colaborat, timp de doua luni, cu o societate de transport. Asiguram livrarea marfii si incasam banii/ rambursurile ... (vezi toată discuția)