avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sesizare primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sesizare primarie

Buna ziua ! Va scriu si eu o mica problema care nu stiu cum sa o rezolv, am facut o sesizare la primarie in urma cu 2 luni, problema este ca cei de la primarie nu se ocupa concret de caz si ma amana cred ca este ceva la mijloc. Pot sa reclam undeva acest lucru in afara primariei ? pt ca in primarie nu rezolv nimic?
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 22:30, 12 Iunie 2009
In mod normal ar fi trebuit sa primiti un raspuns in termen de 30 de zile. Trebuie sa mai faceti inca o cerere catre dl. primar, in care sa mentionati nr. de inregistrare si data in care ati depus cererea precedenta, si sa solicitati un raspuns oficial cu privire la stadiul cererii dvs. Daca nici la aceasta a doua cerere nu veti primi raspuns, trebuie sa va adresati prefecturii.
Buna ziua, am experienta in solicitari catre primarie si pot sa va spun cum sa procedati, din practica.
1. Cautati nr. de telefon al primariei respective pe internet, cereti la relatii cu publicul, sau cereri/petitii/sesizari, cu nr. de inregistrare cereti sa vi se raspunda cu privire la cerere; primiti raspunsul pe loc.
1. bis. Daca este cumva nevoie sa mai depuneti ceva, aflati tot atunci.
2. O noua cerere inseamna un nou termen de 1 luna (sau mai mult). Nu veti mai putea invoca perioada depasita.
3. Luarti legatura si cu serviciul care trebuie sa va rezolve cererea, tot telefonic.
4. Orice cerere trimisa la un for superior, pana la Presedintie, va fi retrimisa la institutia pe care ati reclamat-o.

succes!
Am sunat la departamentul respectiv si ma tot amana cu raspunsul concret, mi s-a raspuns in scris doar ca nu mi s-a raspuns concret , iar la telefon cand am cerut sa mi sa spuna mai multe detalii mi s-a spus nu pot vorbi va voi contacta mai tarziu si nu m-a contactat nimeni, in reclamatia mea este vorba despre o constructie ilegala!
raspuns evaziv, asa se procedeaza...probabil ca v-au transcris un articol din lege, pe care il cunosteati (altfel nu mai faceati sesizarea), nu au facut nici un fel de referire la Persoana/ adresa/ etc... pe care ati mentionat-o in scrisoarea dumneavoastra, asa incat nu aveti nici o dovada...teoretic, prefectura (eu am facut dar au trimis la primarie inapoi, sau au spus ca nu au competente!) Teoretic ar fi Avocatul Poporului, caruia ne adresam cand "ne supara" administratia, dar ce fac ei va pot spune dupa ce primesc raspuns la sesizarea in legatura cu prim. sect 1.
Legea prevede doar termenul de raspuns, dar nu si calitatea raspunsului (ex: sa fie la obiect, cu mentionarea datelor din scrisoare, sau cu citate). Toate institutiile s-au specializat in astfel de raspunsuri. cam dificil, trebuie sa alergati, sa certi audiente, poate-poate, daca aveti interese importante, daca nu, menajati-va!
te rog sa ma scuzi daca te demoralizez si eu dar....
cam aceeasi chestie am reclamat si eu la primarie
inca din ianuarie 2008....
si tot de atunci am avut nenumarate audiente si la d-ul Primar

am facut tot departamentu cu ou si cu otet cum se zice si degeaba
mi-au bagat sub nas ca vezi domne s-a prescis deoarece au trecut 2ani de la data savarsirii faptei si uite cum m-au incuiat.
am facut cred peste 20 cereri si audinete la Primar si tot raspunsuri evazive si promisiuni in vant.

ba chiar mi s-a raspuns la o cerere ceva in genu: "v-am raspuns deja intr=o adresa anterioara de=a dvs."...:closedtopic:
deci...cu cine sa ma iau la bataie?
ba chiar cateodata erau pe aratura cand eu de fapt cerusem ceva si ei imi raspundeau altceva....
doar ca sa nu treaca alea 30 zile si sa nu-ti dea raspuns ca sunt obligati ca in 30zile sa-ti trimita raspuns - indiferent de ce-ti trimit.

eu pana la urma am cam inteles despre ce era vorba: domnii doreau sa se cam spele pe maine de cele semnalate de mine deoarece se cunosteau dar nu am renuntat, pana am ajuns sa le fac o reclamatie administrativa ca nu mi se raspundea la ce doream eu, pana am ajuns la D-ul Jurist al Primariei deoarece chiar inebunisem.
dar....oricum problema nu mi-a fost rezolvata dar macar in cele din urma mi-au dat un raspuns care m-a multumit cat de cat ca sa pot sa-l folosesc in instanta.


asa ca dupa cum vezi...iti doresc bafta!
dar nu stiu ce sorti de izbanda vei avea
e clar ca vor sa se sustraga exact ca in cazul meu.

eu sa stii ca ma gandisem chiar sa dau Primaria in judecata ca tolerase chiar acele constructii ilegale insa pana la urma m-au bagat in seama ca sa scape de mine odata ca m-a intrebat in ultima instanta D-ul Jursit: "da' pana la urma dvs. ce doriti?"
si daca nu s-a mai putut face ce trebuia de la inceput deoarece nu mai puteau sa schimbe ce spusesera prima data m-a multumit in ultima faza si un raspuns pe care sa-l pot folosi, deci...
cam asta ar fi.

bafta!
as dori chiar sa ma tii la curent daca reusesti sau nu. chiar te rog!
sunt curioasa:)
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
hopeless1, utilizator

Alte discuții în legătură

Primaria tergiverseaza emiterea unei solutii de retrocedare - legea 247/2005 Balaurul Balaurul * Nu este prima data cind autoritatile Administrative nu raspund cererilor inaintate de catre tatal meu spre Prefectura PH sau catre Primaria Cerasu - jud. PH. ... (vezi toată discuția)
Reclamatie contra primariei ContSters83715 ContSters83715 Unde poate fi reclamata primaria de sector 1 ca nu a retras la solicitare in scris - autorizatia de functionare a unei societati comerciale poluatoare ... (vezi toată discuția)
Reclamatie banca Radu_Chiran Radu_Chiran Buna ziua, In data de 06.01.2014 am inregistrat telefonic la o anumita banca (i-as spune numele dar cred ca politica forumuluiinterice acest lucru) o ... (vezi toată discuția)