avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contract de concesiune
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contract de concesiune

am si eu o intrebare: Contractul de concesiune se incheie doar intre stat (institutie publica a statului) in calitate de concedent si persoana fizica sau juridica - concesionar sau se poate incheia si intre doua persoane juridice?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:37, 3 Septembrie 2009
Contractul de concesiune poate fi incheiat doar intre o persoană de interes public și una de drept privat.
Contractul de concesiune se poate incheia doar intre o institutie de interes public si o persoana fizica /juridica.
Intre persoane fizice sau juridice (deci in afara sferei domeniului public) nu se pot incheia contracte de concesiune , existand insa alte forme de contracte care au acelasi scop(inchirierea bunului imobil pe o perioada determinata de timp)B-)
Dreptul de concesiune este un drept real si poate fi constituit doar in conditiile legii.

Nicio persoana fizica sau juridica de drept privat nu poate constitui si transmite un astfel de drept asupra bunurilor sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract concesiune ioanandrei ioanandrei In calitate de persoana juridica de drept privat (concesionar) am dobindit in anul 1999 un contract de concesiune pentru prestarea unor servicii de interes ... (vezi toată discuția)
Investitii locatar astoria astoria buna seara intentionez sa inchiriez o cladire de la o unitate a statului care necesita imbunatatiri. as vrea sa fac eu aceste imbunatatiri in schimbul unei ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune Nicoleta Chiru Nicoleta Chiru Persoana fizica, poate da in concesiune un teren si constructia aferenta acestuia? Trebuie sa fac un contract in care concedentul trenuie sa fie persoana ... (vezi toată discuția)