avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 10

In 2001, mama mea a inceput demersurile necesare pentru a beneficia de despagubirile ce se cuveneau conform legii10/2001, .
Dupa nenumerate acte ce i s-au tot cerut, a reusit sa primeasca un raspuns, respectiv dispozitia nr.X din 19 aprilie 2005, fiindu-i precizata si suma ce urma sa o primeasca.
De atunci, a tot asteptat ca va intra in posesia drepturilor, cu buna credinta a omului de rand ca se va respecta legea. In 2009 vazand ca nu se rezolva si cu speranta in legea 221/2009, a trimis un memoriu prin care a aratat starea precara de sanatate a dinsilor, cu scopul de-a beneficia de prioritate , asa cum au fost indrumati, cand au indraznit sa ceara relatii la sediu din Calea Floreasca nr. 202.
Au trecut ani, parintii mei au trecut in nefiinta in 2011, respectiv 2012, am trimis documentele, din care reiese ca sint unica mostenitoare, asa cum am fost indrumata telefonic si ca o ironie a sortii mi s-a spus sa depun si actele medicale pt. a beneficia de prioritate in solutionare.
Ce senzatie de "deja vu" groaznica am avut
Cite generatii vor mai depune acte medicale in speranta "solutionarii cu prioritate" .
Aceasta prioritate ce reprezinta pentru un dosar depus din noiembrie 2001, si nesolutionat in noiembrie 2014 ?
In speranta unui raspuns pertinent ,va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Andreea Clara Robu , Avocat 18:21, 25 Noiembrie 2014
Ii puteti actiona in judecata pe contencios administrativ.
Buna ziua
verificati la ANRP daca s-a emis titlul de plata anul acesta sau in anii trecuti. Noua legislatie care nu numai ca le-a prelungit dreptul de solutionare, dar platile vor fi esalonate in 5 ani, fara ca o plata sa fie mai mica de 5000 lei. in cazul in care sunteti in situatia compensarii veti primi titlu pe puncte si de aici o intreaga poveste, dar nu stiu exact situatia dvs.
Spor si sanatate e cea mai buna urare!
multumesc mult !

Din ce spuneti dvs, aveti deja Dispozitia, in baza careia trebuia sa intrati in posesia drepturilor stabilite.
Inteleg ca aveti Dispozitia emisa pe Primarie nu de ANRP?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001 adriana_60 adriana_60 Buna ziua As avea nevoie de o indrumare in ce priveste Legea 10/2001. Am depus notificare la aparitia legii, s-a tergiversat, etc. Anul trecut, in iulie, ... (vezi toată discuția)
Dosar legea 10 anrp space74 space74 Buna am un dosar la anrp din 2011 cu dispozitia primariei si nr de inregistrare la anrp nr cand a intrat dosarul trimis de primarie si prefectura dosarul este ... (vezi toată discuția)
Dispozitie primar ulterioara hotararii judecatoresti Iael Iael Buna ziua , Prin hotarare definitiva si irevocabila obtinuta in instanta mi-a fost restituit apartamentul ce fusese preluat la plecarea din tara prin ... (vezi toată discuția)