avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata executor si contestatie lista intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata executor si contestatie lista intretinere

Buna ziua
Avem in proprietate un apartament dar nu locuim in el.Am comunicat la asocitatie acest lucru si s-a hotarat ca ne va trimite pe email lista de la intretinere ca sa putem plati. Acest lucru s-a intamplat de cateava ori , in rest am platit diverse sume pe care le-am considerat de cuviinta pentru ca nu am avut sumele corecte.
Acum 2 luni am primit acasa o somatie de la un executor ca avem de plata 1500 ron catre asociatie.
Am aflat ca acesta suma a venit din facturarea apei - cate 10 m in fiecare luna .Se stie ca nu locuieste nimeni si totusi au pus-o la plata intretinerii.
Am trimis email ,am dat telefon ,am trimis chiar si o scrisoare recomandata catre asociatie, toate fara raspuns.
Am achitat suma in contul asociatiei si am primit noua suma de plata la care apare restanta 0, penalitati furnizori 13 ron si administratie 97 ron.
Intreband ce reprezinta rubrica administratie mi s-a spus ca este plata executorului. Am cerut fisa apartamentului si nu vor sa o trimita pe email ci doar sa merg acolo ca s-o pot vedea.Precizez ca nu sunt in tara si nu am cum sa ajung acolo.
Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in aceasta situatie cand platesc ceva ce nu am consumat, mi se pun si penalitati si plata unui executor .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:54, 25 Noiembrie 2014
Toti proprietarii sunt obligati sa plateasca intertinerea chiar daca nu locuiesc ,potrivit legii 230/2007 . Daca nu ati achitat la zi si Asociatia a fost nevoita sa formuleze notificare prin executor, debitorul este obligat si la plata acestor cheltuieli cu expedierea notificarii . Delegati o persoana din tara care sa tina legatura cu Asociatia si sa achite lunar plata intretinerii.
Nu ati inteles...eu am platit , doar ca am comunicat ca nu sunt in tara si ca nu voi avea de plata la apa nici un metru si cu toate acestea ei mi-au pus in fiecar luna in jur de 10 m .Nu s-a pus problema ca nu am platit...se pune problema ca mi-au pus ceva ce nu am consumat ,au calculat si penalitati si au dat si unui executor fara sa incerce macar sa ia legatura cu noi.
Acum suntem pusi sa platim si executorul pentru ceva ce nu am consumat!
Chiar daca nu locuiti in imobil,va revine obligatia sa achitati c/v parti comune
Exista cazuri in care apar diferente apreciabile intre total index comunicati de consumatori si factura emisa de catre furnizorul de utilitati,suplimentul urmand sa fie repartizat tuturor proprietarilor in cuantumul decis de comitetul executiv
Aveti dreptul sa angajati persoana specializata care sa analizeze responsabil situatia si eventual sa demareze procedura de recuperare prejudiciu cauzat de catre asociatia de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost dat la o firma de recuperatori de catre asociatia de proprietari cristi36 cristi36 Buna ziua numele meu e Cristi as dori sa va intreb de exista vreo solutii pentru cazul meu . Din cauza unor probleme banesti un an de ile nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Incasare si penalitati fond special feketenovak feketenovak Buna ziua, avem urmatoarea situatie: - fosta administratoare a delapidat o suma de 60000 ron -furnizorii nu au fost platiti, proprietarii au achitat ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament Ionut 81 Ionut 81 Buna ziua am si eu o intrebare mi-sa pus o oprire de vanzare pe ap.la OCPI de catre asociatia de propietari pentru ca am o datorie de 7920,90 lei pentru ne ... (vezi toată discuția)