avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajul in urma divortului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajul in urma divortului

Buna ziua , as dori sa stiu daca eu am mostenit un apartament inaintea casniciei dar dezbaterea succesiuni s- a facut in timpul casniciei adica apartamentul a fost trecut pe numele nou (dupa sot) nu pe numele de fata, tinand cont ca acele cheltuieli de dezbatere a succesiuni au fost achitate din salarile castigate impreuna cu sotul eu vreau sa stiu daca acum la divort el are drept la aprtament,va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:20, 26 Noiembrie 2014
Nu, are un drept de creanta pt jumatate din cheltuielile cu apartamentul.
Bunul dobandit prin mostenire are calitatea de bun propriu.( nu va fi cuprins in masa partajabila, in eventualitatea transarii unui proces de partaj ).

Sumele de bani investite la plata cheltuielilor legate de dezbaterea succesorala dau nastere unui drept de creanta , supus termenului de prescriptie de trei.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se face partaj, în caz de divorț, dacă doar unul dintre soți este pe contractul casei? Și cum se procedează când au un copil? Cris-tinaaa Cris-tinaaa Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat: in cazul unui divort, daca este trecut doar soțul pe contractul casei si data intocmirii contractului este ... (vezi toată discuția)
Trebuie dezbatuta succesiunea ? ContSters245144 ContSters245144 in cazul unui apartament primit mostenire in timpul casatoriei de catre sotie, de la mama acesteia, dupa decesul sotului trebuie dezbatuta succesiunea? (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire G3orgyq G3orgyq Buna ziua. Sunt nou pe acest forum, insa il urmaresc de ceva vreme, si ma intereseaza in particular , un subiect despre dezbaterea mostenirii. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)