avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort sistabilire program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort sistabilire program vizita minor

Buna ziua.
Am si eu nevoie de un sfat.
Momentan ma aflu in proces de divort cu sotul meu pentru ca am aflat ca el are o amanta de mai bine de un an de zile. De ziua copilului el a plecat in Italia cu amanta motivand ca pleaca sa vorbeasca pentru un loc de munca. Eu am aflat tot si ne-am despartit copilul ramanand la mine. Momentan el solicita sa ia copilul in vacante la el si in wekend-uri. Eu nu sunt de acord tinand cont de faptul ca el a santajat sentimental copilul care stia de existenta amantei dar nu putea spune nimic de frica tatalui, unde a lucrat a produs numai pagube si nimeni nu are cuvinte de lauda la adresa lui. Eu am obtinut poze cu ei doi cand noi inca traiam impreuna si am martori care pot atesta faptele lui imorale. Din punctul meu de vedere nu este un tata ce poate sprijini si imbunatati cresterea copilului si as dori sa stiu ce probe mai am nevoie pentru a dovedi ca este o persoana imorala, cu vicii si care nu poate fi un exemplu pentru un copil? Mentionez ca fetita are 5 ani si este constienta de ceea ce se intampla si nu vrea sa mearga la tata.
Va multumesc.
Este un drept al tatalui de a avea legaturi personale cu fetita si nu i se poate interzice acest lucru. Puteti eventual sa soliciati un alt program decat cel pe care l-ati mentionat mai sus. Ar trebui sa spuneti in instanta ca copilul nu doresste nu vrea sa mearga la tata, dar stabiliti un program mai flexibil ptr. varsta copilului.
Orice program veti cere in procesul de stabilire a vizitelor minorului, trebuie sa tineti cont ca relatia tatalui cu copilul este un drept al lui si un beneficiu al copilului, indiferent de relatia pe care dvs. ati avut-o cu aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort sistabilire program vizita minor anoni anoni Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Momentan ma aflu in proces de divort cu sotul meu pentru ca am aflat ca el are o amanta de mai bine de un an de zile. ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului de catre tata si pensia alimentara mihaelag84 mihaelag84 Buna ziua, Am divortat anul trecut in ianuarie pe cale amiabila, prin notar. In urma divortului fetita mea in varsta de 5 ani (la acest moment) a ramas cu ... (vezi toată discuția)
Divort, importanta starii de sanatate a unui parinte in stabilirea domiciliului minorului vasilicam vasilicam Buna seara, am cancer, am facut chimioterapie, radioterapie, trei operații, am stat doua luni in spital si încă câteva in pat acasă. Mai trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)