avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort sistabilire program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort sistabilire program vizita minor

Buna ziua.
Am si eu nevoie de un sfat.
Momentan ma aflu in proces de divort cu sotul meu pentru ca am aflat ca el are o amanta de mai bine de un an de zile. De ziua copilului el a plecat in Italia cu amanta motivand ca pleaca sa vorbeasca pentru un loc de munca. Eu am aflat tot si ne-am despartit copilul ramanand la mine. Momentan el solicita sa ia copilul in vacante la el si in wekend-uri. Eu nu sunt de acord tinand cont de faptul ca el a santajat sentimental copilul care stia de existenta amantei dar nu putea spune nimic de frica tatalui, unde a lucrat a produs numai pagube si nimeni nu are cuvinte de lauda la adresa lui. Eu am obtinut poze cu ei doi cand noi inca traiam impreuna si am martori care pot atesta faptele lui imorale. Din punctul meu de vedere nu este un tata ce poate sprijini si imbunatati cresterea copilului si as dori sa stiu ce probe mai am nevoie pentru a dovedi ca este o persoana imorala, cu vicii si care nu poate fi un exemplu pentru un copil? Mentionez ca fetita are 5 ani si este constienta de ceea ce se intampla si nu vrea sa mearga la tata. Va rog mult ajutati-ma sa scap de el si sa-mi pot creste copilul lin
Cel mai recent răspuns: tata_bun , utilizator 21:50, 15 August 2009
incercati si cu o evaluare psihologica a fetitei, care sa ateste ca nu exista legatura senitmentala ... intre fiica si tata, eventual ca ii e ferica de el. Nici asta nu e normal ca acel sopil sa fi stiut de amanta si sa il fi "presat" sa nu zica :(

Oricum e micuta sa i-a Instanta in calcul vointa fetitei. Dar poate ajungeti sa nu fie prea dese orele de vizita ale tatalui. La ce vrea vizita la copil daca "presa" asa tare nu poate fi mare afectiunea!
parerea mea , in masura in care vreti s-o luati in considerare , ar fii ca nu este in beneficiul colilului sa sistati orice legatura a sa cu tatal natural!!
pt copil este bine sa mentina relatiile cu amandoi parintii pt a nu fi si mai mult traumatizat !!
faptul ca dvs si sotul nu mai puteti convietui impreuna nu inseamna ca puteti lipsi si minorul de a avea legaturi personale cu tatal sau . dar binenteles asta este doar parerea mea si nu inseamna ca asa trebuie sa si faceti !!

prin cererea de divort dvs tb sa solicitati si incredintarea minorei si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere.
din speta prezentata de dvs , am dedus ca sotul deja a cerut sau doreste sa ceara drept de vizitare a minorei .
dvs va puteti impotrivi , motivand asa cum ati si spus ca este un tata imoral . insa personal nu cred ca instanta nu va accepta cererea sotului cu privire la stabilirea unui program de vizitare a minorei .
intr-adevar dvs va puteti opune ..
In primul rand putere sa puteti trece peste si chiar daca tatal cere acest program cam acesta este tip si totusi stiu ca este greu ... dar lasati copilul pana la urma isi va da seama tatal de indatoririle pe care trebuie sa le aibe iar mai tarziu fetita daca va avea curajul necesar ii va spune daca vrea sa se mai duca sau nu . Tatalui nu puteti sa-i ingraditi acest drept de a vedea copilul cu toate ca are un comportament ... Daca nu va mentiona perioada cat timp in vacanta de la data de .. pana la data de ... este posibil instanta sa-i respinga actiunea .
Nu incercati sa indepartati copilul de tata.

Este in mod evident contra intereselor copilului.
In prezent, probabil sunteti animata de anumite ganduri, data fiind starea litigioasa din prezent.

Insa pe termen lung, perpetuarea starii litigioase dintre parInti se va repercuta in mod negativ asupra copilului.

Daca actionati in interesul exclusiv al copilului, veti constata ca acesta nu divorteaza NICIODATA de niciunul dintre parinti.

Numai cei doi parinti divorteaza unul de altul si niciunul de copil.

Din aceasta perspectiva si daca va doriti liniste in viitor, negociati un program in care fetita de 5 ani sa mearga la domiciliul tatatului periodic, de exemplu de vineri pana duminica la doua sapatamani si in vacante, o sapatamana iarna si o luna vara.
Nu uitati ca parintii au drepturi egale si prin noul cod civil, care va fi adoptata in curand se introduce si in legislatia roman ca regula generala, "tutela comuna" a celor doi parinti.
Incurajati-va copilul sa aiba o relatie normala cu tatal.
Si nu in ultimul rand, daca veti actiona altfel, daca tatal va lupta pentru copil, veti constata dupa niste ani peterecuti in tribunal, ca v-ati luptata degeaba, fiind-ca tot acolo ajungeti.
Va rog sa nu imi multumiti, si sa va luati dupa sfaturile colegilor care va instiga .

Probabil ca toti acestia nu au copii si nu stiu cata suferinta poata produce lupta pentru a-ti putea strange copilul in brate.
Ce va transmit este indemnul sa fiti normala, curajoasa si sa faceti ce trebuie pentru copil oricat de greu ar fi sau ar parea in prezent ca este!
Si nu uitati, la greu, copilul are nevoie de ambii parinti.
Si ce bine este sa fie cineva aproape de copil!
cu bine !
sebastian cudrici

E greu de spus ce va decide instanta in ceea ce priveste dreptul de a-l lua la domiciliul tatalui.
De vizitat oricum instanta nu ii va putea interzice exercitarea acestui drept.
O sa va judecati ceva vreme si apoi veti afla ce va decide instanta de recurs daca veti continua asa.
Din punctul meu de vedere aveti sanse 50% fiecare in ceea ce priveste luarea minorului la domiciliul tatalui si nicio sansa pt dvs in ceea ce priveste interzicerea exercitarii dreptului la vizita.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Divort sistabilire program vizita minor ContSters91672 ContSters91672 Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Momentan ma aflu in proces de divort cu sotul meu pentru ca am aflat ca el are o amanta de mai bine de un an de zile. ... (vezi toată discuția)
Rezidenta si custodie minor corinapop corinapop Buna ziua. Ma numesc Corina locuiesc in Spania si sunt medic psihiatru. Sunt casatorita de aproape 14 ani si avem impreuna cu sotul o fetita de aproape 10 ... (vezi toată discuția)
Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)