avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sfat leasing urgent!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sfat leasing urgent!

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
Neachitind ultimile rate la un leasing la o masina,am fost anuntata verbal ca mi s-a reziliat contractul si ca miine (02.06)vin sa ia masina.Asa se procedeaza?In presa citisem altceva.....Cum trebuie sa procedez?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Av. Emil-Mihail Tatu , Avocat 10:56, 3 Iunie 2009
Da asa se procedeaza, cititi contractul si ve-ti vedea aceasta clauza.
Trebuie sa cititi in contract care sunt obligatiile Dmv cu privire la plata ratelor.Parerea mea este ca ar fi trebui sa va faca o sesizare scrisa, care sa stea la baza celor mentionate de Dmv.
In general, in contractele de leasing sunt incluse prevederile referitoare la neplata ratelor care permit rezilierea respectivelor contracte. Totusi rezilierea ar trebui sa va fie comunicata in scris.
Puteti incerca o reesalonare a platilor, o refinantare..... insa nu cred ca firma care se ocupa de recuperarea autovehiculului va poate ajuta in acest sens. Ei va vor promite "cerul si pamantul" ca sa le predati masina (scuzati exprimarea). Acestia nu au mandat sa faca nici un fel de modificari la contract.
Toate doleantele dumneavostra trebuie sa se adreseze firmei de leasing.
Da, de acord, rezilierea poate opera unilateral prin neplata ratelor, dar daca dumneavoastra va opuneti preluarii masinii de catre societatea de leasing, solutia legala pe care trebuie sa o adopte dumnealor este o actiune in instanta prin care sa solicite executarea dumneavoastra cu privire la detentia masinii.
Asa, poate mai castigati timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poti reesalona un leasing, daca societatea ... atim atim Cum poti reesalona un ratele unui contract de leasing, daca firma de leasing trimite somatia si dupa cinci zile recuperatorii. Se poate ridica autoturismul de ... (vezi toată discuția)
Prevedere contract leasing Cabiniuc Lucian Cabiniuc Lucian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea problema. Acum un an si ceva am achizitionat prin contract leasing un autoturism nou, ... (vezi toată discuția)
Leasing auto ferarumihaela ferarumihaela Buna ziua, cine ma poate ajuta cu o informatie si anume . Am un leasing pt un cap tractor.Nu am platit vreo 3 rate din cauza ca nu mai este de munca.Nu vor ... (vezi toată discuția)