avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarii functionari publici= salarii personal ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarii functionari publici= salarii personal contractual?

Sunt functionar public- clasa I,consilier grad superior, treapta3.
Am inteles ca nu pot promova de la o treapta la alta a gradului superior la functionarii publici, stiind ca treptele au fost abrogate, motiv pentru care au aparut diferente intre functionarii publici, incadrati pe functii similare, raportat la perioada cand au promovat pe treapta de salarizare. Dar, astazi, eu vad ca ordonatorul de credite pregateste modificari ale salariilor pentru anul 2015, astfel:
- la personal contractual,un referent IA, studii medii i se acorda un salariu de 1246 lei( la fel ca a unui salariu de consilier superior, treapta 3, studii superioare)+ 25% vechime, adica 1558 lei. Acesta este unul din exemple, mai sunt casieri, soferi, maistri. Intrebarea mea este: cum poate promova o persoana cu studii medii si noi care avem studii superioare, nu? la ce sunt bune astea? salariu referent 1A= salariu consilier superior, este legala acesta incadrare? ce performante poate avea un simplu referent? pana unde promova un refent?
- cum se calculeaza vechimea in munca? salariul x 25%? sau in functie de gradatii, adica 1246 x ( 1+9x2,5%)= 1526? nu beneficiaza toti salariatii de reglementarile impuse? unii asa si altii altfel?
- lucrez intr-o unitate din subordinea consiliului local, cine ar trebui sa verifice si sa aprobe aceste modificari? ce ar trebui sa fac eu acum cand vad aceste lucruri, cand pentru unii se pot multe lucruri si pentru altii nimic? sper c-am fost explicita, cui trebuie sa ma adresez? este legal? aceste modificari sunt posibile?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: gimimic , utilizator 14:49, 8 Decembrie 2014
Nici un raspuns? nimeni nu a trecut prin asa ceva? a gasit cineva o solutie?
as vrea sa stiu daca este cineva care poate sa ma lamureasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare la promovare functionari publici lenareg lenareg Buna seara, Va rog frumos ma poate ajuta cineva cu o dilema privind incadrare functionar public din studii medii in studii superioare caz concret: - ... (vezi toată discuția)
Salariu inspector superior Justitiarul711 Justitiarul711 Va rog frumos sa-mi comunicati care este salariul de baza a unui inspector, studii superioare, grad superior, cu peste 25 ani vechime ca functionar public? Va ... (vezi toată discuția)
Cuantumul salariului mayuk27 mayuk27 Sunt contabil la o primarie cu studii superioare de lunga durata (consilier asistent II), vechime 10 ani în campul muncii, 2 ani vechime în contabilitate, si ... (vezi toată discuția)