avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sc de negasit! cum o executam?
Discuție deschisă în Executare silită

sc de negasit! cum o executam?

suntem un sc si avem o hotarare legalizata si investita cu titlu executoriu pt vreo 3500 lei impotriva altei societati. am facut cerere la un executor judecatoresc in vederea executarii respectivei societati, insa executorul zice ca nu gaseste aceasta societate, ea nu mai functioneaza la punctul declarat la Registrul Comertului, desi tot aici figureaza cu activitate. prin ce modalitate putem sa recuperam creanta? tragem la raspundere administratorul? sau cum....?
Cel mai recent răspuns: erebul , utilizator 16:38, 17 Iulie 2009
Daca e vorba de PFA puteti incerca o executare silita.
Nu prea vad nicio infractiune si nu vad sensul de a face plangere penala.

avocat Claudiu Lascoschi
Potrivit art. 20 alin. 1 din OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale:

(1) PFA răspunde pentru obligaţiile sale cu patrimoniul de afectaţiune, dacă acesta a fost constituit, şi, în completare, cu întreg patrimoniul său.

Asadar, eu cred ca se poate executa patrimoniul persoanei fizice respective.
plangerea penala nu isi are nici un rost.......PFA raspunde cu patrimoniul,asta daca are....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pf-aurile se pot cesiona? cammelyu cammelyu am un pf-a de 5 ani si ma intereseaza daca il pot cesiona sau daca ma costa ceva sa il inchid sau daca pot declara faliment .multumesc (vezi toată discuția)
Executare silita dangisca dangisca In calitate de persoana fizica am fost asociat intr-o societate care a intrat in faliment din cauza unor indivizi care au furat 150.0000 lei dintr-un ... (vezi toată discuția)
Firma radiata cum mai recuperez? OANA GORAN OANA GORAN am primit pt a solutiona cateva dosare =recuperari de debite prin somatii de plata , admise, investite, dosar de executare care a ramas in aer timp de 1-2 ani ... (vezi toată discuția)